Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνο ναρκωτικό σε μορφή μουσικής τρελαίνει τον εγκέφαλο


Συναγερμός για το νέο και άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό iDoser που κατασκευάζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου και κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει τους τελευταίους μήνες στις ελληνικές διωκτικές αρχές.Μην φανταστείτε τίποτα χάπια, σκόνη ή ναρκωτικό σε υγρή μορφή. Η εθιστική «ουσία» που τρελαίνει τον εγκέφαλο υποσχόμενη «διεγερτικές εμπειρίες», κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία και έτσι ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν εύκολα να προμηθευτούν τη «δόση» τους από το ίντερνετ.«Η δόση είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία (MP3) και πωλούνται ως αρχεία drg. Με ένα ειδικό πρόγραμμα που διατίθεται δωρεάν στο ίντερνετ, ο χρήστης μπορεί να τα “κατεβάσει”, να τα ακούσει και να “φτιαχτεί”. Χρειάζεται ένα απλό download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μια πετσέτα ή μαντίλι και συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, το iDoser αναλαμβάνει δράση και “ξυπνά” συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το ναρκωτικό δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο και για αρκετή ώρα ο χρήστης βρίσκεται εκτός εαυτού» τονίζει αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται «για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο καθώς οι δράστες για να προσελκύσουν πελάτες, φροντίζουν να δίνουν τις πρώτες “δόσεις” δωρεάν».

Από τις αρχές του χρόνου, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με περιστατικά που αφορούσαν το ναρκωτικό iDoser. Μάλιστα, το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μια απελπισμένη μητέρα από το Παλαιό Φάληρο επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζήτησε βοήθεια για τον ανήλικο γιό της. Όπως είπε η ίδια σερφάριζε επί ώρες στο ίντερνετ, άκουγε μια περίεργη μουσική και έπειτα «τρελαινόταν»: βρισκόταν σε υπερένταση και δε μπορούσε να ελέγξει τις αντιδράσεις του.

Ήδη, οι ιστοσελίδες-βαποράκια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και σε κάποια site παρέχονται και οδηγίες. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές «δόσεις», πωλούν τα ηχητικά ναρκωτικά σε πολύ φθηνές τιμές (5 δολάρια) προκειμένου να έχει πρόσβαση ο καθένας, ακόμη και ανήλικα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς για να ελέγχουν σε ποιες ιστοσελίδες μπαίνει το παιδί τους και με ποιούς έχει έρθει σε επαφή.
 
Πηγή: http://www.peramatozoa.net

5 σχόλια:

  1. Φίλε Στοχαστή,
    η επισήμανσή σου για τους ήχους binaural beats τους οποίους ταυτίζεις με το αναφερόμενο i-doser, είναι το ζητούμενο! Οι ήχοι i-doser είναι πράγματι binaural beats, ή μήπως κάτι άλλο;
    Όπως είμαι σίγουρος ότι καλά γνωρίζεις, υπάρχουν ήχοι ευεργετικοί, αλλά και ήχοι καταστρεπτικοί! Υπάρχουν ήχοι που "ξεκλειδώνουν" κέντρα του εγκεφάλου και του υποσυνειδήτου με θετικό τρόπο, αλλά και άλλοι που "ξεκλειδώνουν" ή "κλειδώνουν" αντίστοιχες λειτουργίες με αρνητικό τρόπο. Για παράδειγμα το πρόγραμμα ultra mind control, περιλαμβάνει τέτοιους ήχους...! Η πληροφορία αναφέρει ήχους που δημιουργούν εθιστική συμπεριφορά και διεγείρουν (ξεκλειδώνουν) κέντρα του υπερσυνειδητού, με τρόπο όμως που ενδεχομένως να αλλοιώνουν την συνειδητή προσωπικότητα! Όπως με την χρήση ψυχοτρόπων ναρκωτικών, που δημιουργούν ψυχεδελικά βιώματα και προκαλούν σύγχυση της πραγματικότητας, επηρεάζοντας την βούληση και την δραστηριότητα του χρήστη, έτσι ενδεχομένως να λειτουργούν και οι εν λόγω ήχοι. Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι πιθανόν να ισχύει η εκδοχή αυτή;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΙΣΤΑ! ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ......... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΧΑ ΧΑ Χ Α!!!!!!!
    ΜΙΑ ΘΥΛΗΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το idoser είναι ένα site που σίγουρα δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τυφλά. Δεν βλεπω όμως και το λογο να πληρώσει κάποιος για κάτι που προσφέρεται δωρεάν απο ερασιτέχνες του χώρου και μπορούν να είναι λόγω της κοινότητας περισσότερο σίγουροι πως όντως η διαφορά των Hz είναι η αναγραφόμενη και όχι διαφορετική. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί, θα πρεπει να ασχοληθεί με τη δέουσα.σοβαρότητα, ήτοι θα ξεκινήσει απο τις εισαγωγικές διαφορές Hz και όχι απο αυτές που έχουν συνδεθεί με κρούσματα παράνοιας, γιατί υπάρχουν και αυτές. Στη Wikipedia υπάρχει εισαγωγικός πίνακας για συχνότητες και κύματα που δημιουργούν στον εγκέφαλο.

    Η έντονη διαφωνία μου βρίσκεται στην πρακτική των 'αρχών' να βάζουν ταμπέλες τύπου ναρκωτικό, σατανιστικα κτλ σε ότι δεν γνωρίζουν αντί να επιχειρήσουν να ενημερωθούν. Είναι πρακτική φόβου για να μαντρωνεται το κοπάδι. Σίγουρα το κοπάδι'προστατεύεται' με αυτό τον τρόπο, αλλά υπέρ του βοσκού όχι υπέρ των επιμέρους προβάτων. Εάν λοιπόν το κάθε πρόβατο είναι ευτυχισμένο ενώ ζει γνωρίζοντας μόνο την ζωή του κοπαδιού, δηλαδη φαγητο-υπνος-αρμεγμα τότε πάω πασο. Εάν όμως υφίστανται οι βολαδορες του Καστανεντα, οι μαύρες οντότητες που μας εκθρεφουν όπως στα ορνιθοτροφεια για να καταβροχθίζουν την επίγνωση της συνείδησης μας, τότε είναι επιτακτική η ενασχόληση μας με πρακτικές που δύνανται να αποκαλυψουν τον εχθρό.

    Κάθε ταξίδι έχει κινδύνους, η εγρήγορση και η λογική όμως τους ελαχιστοποιούν. Σίγουρη ηττα για τον άνθρωπο αποτελεί η επιλογή να μην κάνει το οποιο ταξίδι απο φόβο.
    Εάν υφίσταται πόλεμος για την συνειδητοτητα μας, η μη επίγνωση μας του γεγονότος δεν βλεπω πως θα μπορούσε να την προστατεύει. Σίγουρα θα κατατρωγεται μεχρι του ορίου,όπως γράφει ο Καστανεντα, όπου κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται το εγώ του. Το δυσκολότερο σε ένα πόλεμο είναι για τον αμυνόμενο (εξ ορισμού πιο αδύνατο) να επιλέξει να αντισταθεί. Ελάχιστοι το πράττουν, ενώ για τους Ελληνες η ιστορία διδάσκει πως είναι κανόνας,λόγω της συνεχούς επανάληψης.

    Η εποχή μας, μας παρέχει όλα τα μέσα (γνώση,εργαλεία κτλ) για να ξεκλειδωσουμε τα αρρητα μυστικα. Εάν κάποια δύνανται να είναι επιβλαβή, η μεθοδολογία και η λελογισμενη χρήση, προγραμματισμένη απο πριν αποτελεί δίχτυ ασφαλείας. Εάν κάποιος πετάξει πολύ κοντά στον ήλιο και λιώσουν τα φτερά του, είναι δυστυχες γεγονος. Αλλά ας μην δαιμονοποιησουμε το πέταγμα ως ναρκωτικό. Ο άνθρωπος καθιστά τα ναρκωτικά ως τέτοια, όταν χάνει την λογική του και το μετρο. Θα συμφωνήσω εν προκειμένω πως η απαγόρευση της χρήσης απο ανηλίκους είναι εκ των ων ουκ άνευ.
    Για τους ερευνητές υπάρχει στο διαδίκτυο πλήρης ανάλυση, προτεινόμενη μεθοδολογία και επιστημονική έρευνα και καταγραφή του ζητηματος, πχ πότε επιτυγχάνεται τί.

    ΥΓ.Αν είναι απο εμένα η επανάληψη, ας σβηστει. Θα οφείλεται σε reload του link αποστολης μηνύματος απο τον κακό browser του κινητού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Στοχαστή (αν και παρέλειψες να υπογράψεις), πράγματι από λάθος σου ξανάστειλες το πρώτο σου σχόλιο άλλες δύο φορές και εγώ διέγραψα τη μια, θεωρώντας ότι ήταν επιλογή σου να ξαναγράψεις το ίδιο, αλλά μια φορά. Τα ναρκωτικά (γενικά) δεν αποτελούν απαγορευμένη επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί (όχι με την νομική έννοια, αλλά με την ουσιαστική). Το θέμα είναι όμως ότι το κοινωνικό σύνολο πρέπει να προστατεύεται από την παγίδα του εθισμού και των επιβλαβών επιπτώσεων του χρήστη, στην υγεία του αλλά και την κοινωνική του συμπεριφορά. Η κοινωνία οφείλει να αμύνεται σε κάθε απειλή της ατομικής, αλλά κατά συνέπεια, και της συλλογικής υγείας που θα υπονόμευε την εύρυθμη λειτουργία της. Οι Αρχές εδώ, οφείλουν να εξαγγέλλουν τους γενικούς κινδύνους προφυλακτικώς. Οι απόψεις περί ναρκωτικών είναι πάμπολλες στα πλαίσια της υποκειμενικής αντίληψης του καθενός. Η επιστήμη όμως, επαληθεύει τις αρνητικές συνέπειες από αυτά και επιβεβαιώνει την απειλή. Παρόλα αυτά, ο καθένας μπορεί να προσδιορίσει την ζωή του και να την εκθέτει σε ότι κινδύνους θεωρεί ότι πρέπει. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα, είναι να παροτρύνει και άλλους στις δικές του επιλογές και τα δικά του ρίσκα. Ιδίως μάλιστα τα παιδιά ή ανθρώπους που έχουν αδύναμη την ικανότητα της επιλογής. Για το θέμα των ήχων τώρα, μπορεί να μην πρόκειται περί τοξικών ουσιών, αλλά αν αυτοί επιφέρουν παρόμοιο ψυχοτρόπο αποτέλεσμα με αυτές, τότε καλώς σχετίζονται και αντιμετωπίζονται ως ναρκωτικά. Το αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, ΓΝΩΡΙΖΕΙ τον κίνδυνο και παρόλα αυτά ΕΠΙΛΕΓΕΙ να τους ακούει, τότε καλώς πράττει! Εμείς έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας (οι ενήλικες) και εισπράττουμε τις συνέπειες των επιλογών μας, καλές ή κακές.
    Η εξελικτική μας πορεία, χρειάζεται τον πειραματισμό και την έρευνα. Όμως είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Όπως λες, οι γνώσεις προστατεύουν (αναλόγως τις γνώσεις θα έλεγα εγώ), από τους κινδύνους. Όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι τις έχουν και μπορούν να διακρίνουν τον κίνδυνο;
    Στα ναρκοπέδια, υπάρχουν ταμπέλες που επισημαίνουν τον κίνδυνο. Αν κάποιος επιλέξει να μπει και γνωρίζει πως θα το περάσει ακίνδυνα, έχει καλώς. Οι περισσότεροι όμως που δεν γνωρίζουν, καλά θα κάνουν να σεβαστούν την προειδοποίηση της ταμπέλας!
    Έτσι λοιπόν, η προειδοποίηση των Αρχών, είναι ωφέλιμη για την προστασία του γενικού πληθυσμού και όχι για μεμονωμένους ανθρώπους που έχουν την ειδική ικανότητα να διακρίνουν τα στενά όρια του ασφαλούς μονοπατιού. Αν εσύ ανήκεις σε αυτούς, η προειδοποίηση δεν σε αφορά.
    Πατερναλισμός; Ναι! Αλλά στο μέτρο του ωφέλιμου για το γενικό ποιμνίο όπως λες …!
    Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι Πολεμιστές για να πολεμούν τους Βολαδόρες! Όσοι είναι, δεν τα φοβούνται. Η αγωνία μου είναι να μεταλλάξουμε τους αμνούς, σε Πολεμιστές! Όσους περισσότερους μπορούμε. Αυτό όμως γίνεται αργά και μεθοδικά.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια τελευταία προσθήκη στο σχόλιό μου, έχει να κάνει με το θέμα πως μπορεί κανείς να εμπιστεύεται ένα site ή άγνωστους ανθρώπους που ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυτούς τους ήχους, ότι η διαφορά των Ηertz που προκύπτει από το δεξιό και αριστερό ηχείο, θα είναι αυτή που εξαγγέλλουν, θα είναι δηλαδή μέσα στο ωφέλιμο εύρος και όχι στο επιβλαβές. Αυτό θα μπορούσε κανείς να αναλύσει σε εργαστήριο ήχου και να πιστοποιήσει την εγκυρότητα της κάθε περίπτωσης. Πόσοι όμως έχουν αυτή την δυνατότητα; Μάλλον ελάχιστοι! Οι υπόλοιποι; Είναι έρμαια του κάθε κακόβουλου κερδοσκόπου που προκειμένου να εξασφαλίσει κέρδος, θα επιδιώξει τον εθισμό των «πελατών» του και την εξάρτησή τους από την «ηχητική μέθεξη» που θα τους προσφέρει. Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.