Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Η Επιστροφή Των Ανδρομέδιων» (βιβλίο)


«Το βιβλίο «Η Επιστροφή των Ανδρομέδιων», γραμμένο από τους Παναγιώτη Παναγιωτίδη και Αλέξανδρο Σεμερτζίδη, γνωστούς μελετητές της ελληνικής ιστορίας, του πολιτισμού και της κλασικής γραμματείας, με ελεύθερο πνεύμα και απόσταγμα μακροχρόνιας έρευνας και στοχασμού, εξελίσσεται σα μια ταινία του χωροχρόνου η οποία μέσα από ένα πραγματικό ιδεολόγο ερευνητή τον Ιάσωνα Βουράκη ξετυλίγει την ελληνική ιστορία προσαρμόζοντάς την στο σήμερα..»
ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΧΑΛΑΖΙΑΣ Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
————–
Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί παράλληλα και πρόταση κινηματογραφικού σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Πραγματεύεται την εμφάνιση 30.000 ουράνιων μπλε στηλών σε όλο τον πλανήτη στις 21 Ιουλίου 2015. Η πρώτη εμφανίζεται στην Χαβάη και η τελευταία στους Δελφούς σε μία άναρχη φαινομενικά διάταξη. Εξαπλώνονται εκατέρωθεν της πρώτης στήλης σε όλο τον πλανήτη με τελευταία εμφάνιση στον ναό του Απόλλωνα. Την αποκωδικοποίηση της λειτουργίας αυτών των στηλών αναλαμβάνει να κάνει ο Έλληνας ερευνητής Ιάσων Βουράκης αφού μεταφέρεται εσπευσμένα με το σύστημα «ΑΡΑΧΝΗ» στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο μετά από πρόταση της Ελληνίδας αστροφυσικού Ελένης Πάλλας.

Η ερμηνεία του στηρίζεται σε κείμενα της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας. Ισχυρίζεται ότι οι στήλες αυτές αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της επιστροφής των Ανδρομέδιων, μιας πανάρχαιας διαγαλαξιακής συμμαχίας που δημιούργησε την νοήμονα ζωή στη Γη. Οι ουράνιες στήλες επιφέρουν μια σειρά από αλλαγές στην ψυχοσύνθεση και στο γονιδίωμα του 10 % του παγκοσμίου πληθυσμού. Όλων όσων δηλαδή μέσα στο αίμα τους υπάρχει ο παράγοντας του ΙΧΩΡ. Επίσης αποκαθιστούν τις ζημιές που έχουν γίνει στον πλανήτη από μολύνσεις και άλλα κατάλοιπα της ανθρώπινης παρουσίας.
Αντίπαλος στο έργο των δύο κεντρικών ηρώων είναι ο David Silverman αρχηγός της F.E.M.A. αλλά και υπηρέτης των πραγματικών επικυρίαρχων της Γης. Η διοίκηση του πλανήτη γίνεται από μία βίλα στην Γενεύη όπου εκεί ένα συμβούλιο Δεκατριών εκπροσώπων κάθε υπογήινης και εξωγήινης φυλής που εναντιώνεται στους Ανδρομέδιους δίνει τις εντολές του.
Η πρώτη κίνηση τους είναι να δώσουν εντολή στον Silverman για γενοκτονία του 10 % του ανθρώπινου πληθυσμού ενεργοποιώντας το μισάνθρωπο σχέδιο <<ΕΜΠΟΥΣΑ >>.
Αμέσως μετά επιχειρούν χτύπημα με πολεμικούς δίσκους των υπογήινων στην πρωταρχική στήλη της Χαβάης.
Στο συμβούλιο του Πενταγώνου παρόλες τις διαφωνίες που εκφράζει ο Έλληνας ερευνητής αποφασίζεται αμερικανικά μαχητικά να αναμετρηθούν με αυτούς τους δίσκους. Η ήττα είναι σίγουρη μέχρι την στιγμή που ενεργοποιείται η πρωταρχική στήλη με δονήσεις και ήχους «ΠΑΙΑΝΑ». Καταστρέφει τους εχθρικούς δίσκους και επανέρχεται στην πρωταρχική κατάσταση έχοντας σώσει πολλούς αμερικανούς πιλότους.
Οι δυο ήρωες μας έχουν έναν απρόσμενο σύμμαχο. Τον Ιρλανδικής καταγωγής Ναύαρχο και Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Alexander Donnachan. Αυτός είναι που διαφωνεί με την προσβολή των στηλών με πυρηνικά που προτείνει ο υπηρέτης Silverman κατ’ εντολήν των Κυρίων του.
Ο Βουράκης με την βαθειά γνώση της ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας που κατέχει θα πείσει τους Αμερικάνους ότι η εμφάνιση των στηλών άλλα και των ιπτάμενων δίσκων προμηνύει έναν πόλεμο ανάμεσα σε δύο πανάρχαιους πολιτισμούς στον οποίο δεν έχουν τα μέσα να ανταποκριθούν οι γήινοι πληθυσμοί. Ο Έλληνας ερευνητής θα οδηγήσει τους Αμερικάνους στην ανακάλυψη ενός από καιρό καλά κρυμμένου Ανδρομέδιου σκάφους με την ελπίδα ότι θα τους είναι χρήσιμο στην επικείμενη αναμέτρηση. Θα ταξιδέψουν από την αφιλόξενη χώρα των Ντόγκον στο Μαλί μέχρι τα βροχερά υψίπεδα των Άνδεων στην Χιλή και την φυλή των Αραουκάνων. Μετά από πολλές δυσκολίες θα βρεθούν στην Αστάνα του Καζακστάν και εκεί θα έρθει στα χέρια τους το Ανδρομέδιο σκάφος της Δήμητρας όπως έγραφε και από παλιά στα τρία αντίτυπα του βιβλίου του ένας άλλος «τρελός» Έλληνας συγγραφέας.
Μετά από αυτό το γεγονός το συμβούλιο των Δεκατριών αποφασίζει να δολοφονήσει τον Ιάσων Βουράκη. Ευτυχώς όμως τον συγγραφέα και την Πάλλας σώζει ένας ενσαρκωμένος «φύλακας άγγελος» από μια πολύ καλά οργανωμένη βομβιστική επίθεση εναντίον τους. Τους προειδοποιεί έγκαιρα για την απόπειρα δολοφονίας τους με έκρηξη στο εστιατόριο που γευμάτιζαν.
Οι δύσκολες καταστάσεις που περνάνε οι δυο τους δημιουργούν την αφορμή να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία έλξη που τελικά θα καταλήξει σε έναν μεγάλο έρωτα.
Το συμβούλιο των Δεκατριών δίνει διορία στον Silverman μέχρι τις 15 Αυγούστου να καταφέρει να μολύνει τον πλανήτη με πυρηνικές εκρήξεις που θα εμποδίσουν τους Ανδρομέδιους να αποβιβαστούν στη Γη. Επίσης στην ίδια διορία που είναι λιγότερο από εβδομάδα πλέον, του ζητάνε χωρίς κανένα περιθώριο λάθους να εξοντώσει το 10 % του αφυπνισμένου παγκόσμιου πληθυσμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξαπολυθούν από τα έγκατα της Γης οι 72 βασιλείς με 100 εκατομμύρια στρατό για να γευματίσουν με τον ανθρώπινο πληθυσμό.
Μέτα από μία αγωνιώδη προσπάθεια ο Silverman δεν τα καταφέρνει και έτσι αρχίζει η τρομακτική επέλαση αυτού του μιαρού στρατού σε όλο τον πλανήτη από προκαθορισμένες εξόδους-πύλες που πριν έχει δει σε όραμα η Πάλλας. Το όραμα της συμπληρώνεται από την εμφάνιση ενός φάσματος της Θέας Αθηνάς πάνω από την ακρόπολη των Αθηνών.
Με την βοήθεια και τις πληροφορίες του Βουράκη οι Αμερικάνοι καταφέρνουν να προβάλουν ηρωική αντίσταση.
Αλλά η κατάσταση είναι οριακή. Ο πλανήτης έχει πλημυρίσει από αποτρόπαια όντα που σφάζουν αδιάκριτα τον ανθρώπινο πληθυσμό. Ακόμα και οι άμυνες της μεγάλης υπερδύναμης είναι θέμα χρόνου το πότε θα καταρρεύσουν.
Εκείνη την στιγμή και ενώ η αγωνία κορυφώνεται η Πάλλας φωνάζει τον Βουράκη και τον Silverman να δουν στον υπολογιστή της που είναι συνδεμένος με την N.A.S.A. δύο πολύ αξιοπερίεργα φαινόμενα που διαδραματίζονται στο ηλιακό μας σύστημα.
Την αποχώρηση της Σελήνης από το βαρυτικό πεδίο της Γης που αποδεικνύεται ότι είναι σκάφος και την εμφάνιση ενός τεράστιου αστροστόλου στα όρια του πλανήτη Πλούτωνα .
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ
Το μυθιστόρημα τελειώνει με την αναλυτική περιγραφή των Ανδρομέδιων αστρόπλοιων δημιουργώντας την προσμονή στον αναγνώστη για το επόμενο βιβλίο της τριλογίας που περιγράφει την ανελέητη σύγκρουση των δύο προαιώνιων συμπαντικών εχθρών.

Πηγή: http://www.terrapapers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.