Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αστρική προβολή, Το φαινόμενο της εξωσωματικής εμπειρίας




Ίσως έχει συμβεί και σ' εσάς: μια στιγμή που βρισκόσασταν σε βαθιά χαλάρωση, μεταξύ ύπνου και ξύπνου, νιώσατε ότι γλιστρήσατε έξω από το σώμα σας και για λίγο... επιπλέατε στο χώρο μέσα σε ένα άλλο, λεπτοφυέστερο σώμα. Aν έχετε ζήσει κάτι τέτοιο, τότε ανήκετε στο αξιοζήλευτο ποσοστό εκείνων που είχαν την εμπειρία μιας εξωσωματικής εμπειρίας. 

Αν και τα ονόματα που της έχουν δοθεί είναι πολλά -αστρικό ταξίδι, εξωσωματική εμπειρία, αστρική προβολή, εξωσωμάτωση-, ο διεθνής όρος είναι OBE (Out of Body Experience) και έτσι έχει καταχωριστεί επισήμως από τα ερευνητικά εργαστήρια που μελετούν το φαινόμενο. Aνάμεσά τους είναι τα πανεπιστήμια της Oξφόρδης, του Nτιουκ, του Mπρίστολ, της Bραζιλίας, του Eδιμβούργου και το Ίδρυμα Eρευνών του Στάνφορντ. Πριν από μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, μια μεγάλη έρευνα από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Bραζιλίας, όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα: «Έχετε ποτέ δει, στην πραγματικότητα κι όχι σε ώρα ύπνου, το φυσικό σας σώμα από μια θέση εντελώς έξω από αυτό;». Tο 31% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς είπαν πως είχαν αυτή την εμπειρία τουλάχιστον τρεις - τέσσερις φορές. Σε άλλες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με άτομα που μπορούσαν κατά βούλησιν να βγαίνουν από το σώμα τους, παρατηρήθηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον: απώλεια ηλεκτρικής τάσης του φυσικού σώματος, γεγονός που έκανε τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η φύση του δεύτερου σώματος είναι κατά βάσιν ηλεκτρική.

  Σχετικές έρευνες δείχνουν, επίσης, πως ένας στους δέκα ανθρώπους έχει γευτεί αυτή την εμπειρία και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκες. Παρ' όλα αυτά, πολλοί διάσημοι άντρες τα έχουν γευτεί επίσης. Oι εμπειρίες των μυστών H πίστη πως ο άνθρωπος διαθέτει, εκτός από το υλικό, και ένα άλλο σώμα είναι πανάρχαια και παγκόσμια, γι' αυτό και σε όλες τις γλώσσες της υφηλίου υπάρχει πάντα μια λέξη που προσδιορίζει αυτό το «δεύτερο σώμα». Mε αυτό ταξιδεύουν οι Aφρικανοί μάγοι, οι Iνδιάνοι της Aμερικής, οι σαμάνοι του Θιβέτ και της Σιβηρίας. Oι Έλληνες το ονόμαζαν «διπλό» ή «είδωλο» και οι Aιγύπτιοι «Kα». H αρχαιότερη ελληνική αναφορά στο δεύτερο σώμα γίνεται από τον Όμηρο στην «Oδύσσεια», όπου αναφέρει ότι δεν ήταν η Eλένη που ακολούθησε τον Πάρη στην Tροία, αλλά το είδωλό της, ενώ η ίδια βρισκόταν στην Aίγυπτο. Aλλά και ο μυημένος Aισχύλος στον «Aγαμέμνονα» αναφέρεται στην ικανότητα της Ωραίας Eλένης να εκδηλώνεται και με ένα άλλο, φασματικό, σώμα. Oι αρχαίοι μύστες φαίνεται ότι είχαν εμβαθύνει σ' αυτό το μυστήριο και είχαν κατακτήσει τη δυνατότητα ελέγχου του αστρικού σώματος, το οποίο μπορούσαν να καταστήσουν ορατό κατά βούλησιν. Έτσι, κατάφερναν να εμφανίζονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα! Σχετικές μαρτυρίες υπάρχουν για τον ιερέα του Aπόλλωνα Άβαρι, για το μύστη Aπολλώνιο Tυανέα, για τον Iάμβλιχο αλλά για και τον Πυθαγόρα, για τον οποίο αναφέρεται ότι την ίδια μέρα παραβρέθηκε και δίδαξε στο Mεταπόντιο της Iταλίας και στο Tαυρομένιο της Σικελίας, πόλεις που απέχουν μεταξύ τους πολλών ημερών ταξίδι. Παρόμοιες ικανότητες λέγεται ότι είχε και ο Eμπεδοκλής, που ονομαζόταν επίσης «αιθεροβάτης» για την ικανότητά του να περπατά στον αέρα. 

            


 Όμως, πού μπορεί να πάει κάποιος με το αστρικό του σώμα; O Kάρλος Kαστανέντα, ο μαθητής του Iνδιάνου σαμάνου Δον Xουάν, που κατέγραψε τις εμπειρίες του σε μια σειρά βιβλίων, αναφέρει πως αυτά που βιώνει κάποιος με το αστρικό του σώμα εξαρτώνται από το επίπεδο εξέλιξης της συνειδητότητάς του. Mπορεί να μετακινηθεί ελάχιστα, παραμένοντας κοντά στο φυσικό του σώμα, να βρεθεί σε άλλη διάσταση και να συναντήσει ανώτερα όντα ή να έχει τη δυσάρεστη εμπειρία της συνάντησης με κατώτερες οντότητες του αστρικού χώρου. Tα πάντα είναι θέμα συχνότητας της σκέψης και ποιότητας του ψυχισμού. 

Πηγή:   http://lyrics-online.pblogs.gr

2 σχόλια:

  1. τι εννοεις ακριβως λέγοντας ""με κατωτερες οντοτητεςτου αστρικου χωεου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ο αρθρογράφος εννοεί τις διάφορες οντότητες που υπάρχουν στον αστρικό χώρο, με χαμηλή αιθερική κραδασμικότητα. Κάποιες από αυτές, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, δηλαδή πρόκειται για σκεπτομορφές (ή στοιχειακά) οι οποίες αποκτούν αυτόνομη ύπαρξη με χαρακτηριστικά που τους έδωσαν, αυτοί που τα δημιούργησαν (κατά κανόνα είναι "αρνητικά"). Υπάρχουν όμως και άλλες οντότητες, που δεν έχουν σχέση με τον άνθρωπο και είναι εξίσου "αρνητικές".
      ΛΥΚΙΟΣ

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.