Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το Αναψυκτήριο της Εβδομάδας (25-7-2014)


Εδώ μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή σας.

13 σχόλια:

  1. Μια καλησπέρα από καρδιάς φίλε μου ΛΥΚΙΕ σε εσένα και σε όλους τους θαμώνες του Καταχθόνιου Δαίμονα .
    Ναι δηλώνω παρόν και παρακολουθώ τους σχολιασμούς των φίλων μας κι αν δεν γράφω είναι γιατί πραγματικά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου με κρατούν αναγκαστικά μακριά αυτήν την περίοδο .

    ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

    Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου Αρμαγεδών! Ήλπιζα ότι η απουσία σου θα οφειλόταν σε διακοπές, όμως φαίνεται πως η δουλειά είναι η αιτια που μας στερεί την παρουσία σου από τις συζητήσεις μας! Σου εύχομαι σύντομα να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς κάπου με τις κορούλες σου!
      Καλή συνέχεια φίλε.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Είχαμε πει, λοιπόν οτι το πνεύμα, σαν μια αχτίδα φωτός κατέρχεται και ενδύεται στον ενδιάμεσο χώρο - ας τον πούμε Σελήνη - την ψυχή. Τί είναι η ψυχή είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε ότι η ψυχή, είναι το ένδυμα του πνεύματος, όταν αυτό κατέρχεται στα χαμηλότερα επίπεδα της Δημιουργίας, με τελικό σκοπό να ενσαρκωθεί στο υλικό πεδίο.
    Το πνεύμα, η ψυχή και το υλικό μας σώμα, έχουν την πυκνότητα (ή αλλιώς την κραδασμικότητα) που είναι ανάλογη με τον "χώρο" στον οποίο βρίσκονται. Άρα ο άνθρωπος είναι ον πολυδιαστατικό, αφού μπορεί να εκδηλώνεται και να δρα σε πολλά επίπεδα της Δημιουργίας.
    Το πνεύμα λοιπόν, δεν μπορεί να λειτουργήσει στον αστρικό χώρο και γι αυτό χρειάζεται ένα "ειδικό" σώμα, το οποίο και δημιουργεί: την ψυχή η οποία κραδαίνεται σε συχνότητα ανάλογη του αστρικού πεδίου. Το ίδιο θα συμβεί όταν το σύνολο πνεύμα-ψυχή, θελήσει να εκδηλωθεί στον παχύ υλικό κόσμο. Δημιουργεί ένα σάρκινο σώμα, αντίστοιχης κραδασμικότητας (πυκνότητας) με την ύλη, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να δρα μέσα σε αυτό το χώρο.
    Ελπίζω να μου συγχωρείς φίλη Ταίσια την πλημμελή μου παρουσία και τις ελάχιστες αναρτήσεις που βάζω, αλλά είμαι μεταξύ διακοπών και εργασίας και λείπω συνεχώς. Ελπίζω να συνεχίζεις να απολαμβάνεις τις διακοπές σου στην Καβάλα.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα άρχισε ο δεύτερος κύκλος διακοπών. Tablet και θερινό ανάκλιντρο, σαν του Ιεράρχη.
    Επειδή όμως παρακολουθώ μια συζήτηση όπου δεν μπορώ να εξηγήσω την διαφορά του πνεύματος από την ψυχή, χρειάστηκα επειγόντως βοήθεια. Και ως εκ θαύματος την έλαβα αστραπιαία!!!
    Η διάκριση αυτή είναι παντελώς άγνωστη στην τρέχουσα γνώση.

    Τί; Σαν να μου φάνηκε οτι άκουσα τον Ιεράρχη να σιγομουρμουρίζει: Μη μου τους κύκλους τάραττε, τέκνον μου, Ταίσια, ή είναι της φαντασίας μου;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει η σύγχυση μεταξύ ψυχής και νου, όπου νους είναι το πνεύμα. Πολλοί αναφέρονται στη ψυχή θεωρώντας την ίδια με το νου, δηλαδή το πνεύμα. Αυτή όμως είναι μια εσφαλμένη εντύπωση. Η διάκριση είναι αυτή που έγινε εδώ και ελπίζω να έγινε με σαφήνεια. Ο Ιεράρχης πράγματι, φαίνεται να χαράσσει κύκλους γνώσεων, ανακεκλιμένος εις το ανάκλιντρό του!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Ποιά είναι η Τριάδα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία;
    Το Έν (το Αγαθόν), το Πνεύμα (Νους) και η Ψυχή;;;
    Κι αν ναι, ποιά ειναι η αντιστοιχία με την Αγία Τριάδα ημών των Ορθοδόξων και μέχρι ποίου σημείου και σε ποιός βαθμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην κορυφή του νοητού κόσμου βρίσκεται π ΠΑΤΡΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ...το Ιερό ΠΥΡ απο το οποίο απορρέουν τα πάντα το οποίο όμω; και υπερέχχει απολύτως του αισθητού κόσμου...και μόνο με την μεσολάβηση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ του κυρίως Δημιουργού έρχεται σε επαφή με τον αυτόν.Ο Υπερβατικός αυτός Θεός (ο πατρικός νούς) περιβάλλεται απο ΣΙΓΗ.....και θεωρείται ασύλληπτος απο την ανθρώπινη διάνοια και μόνο με ευσέβεια και εξαγνισμένο νού (νόου άνθει) μπορεί απο άνθρωπο να νοηθεί.Αποδίδεται συχνά ως ΑΥΛΟ ΠΥΡ......ο πολύς όχλος ούτε καν που υπποψιάζεται ότι υπάρχει και θεωρεί σαν αρχική πραγματικότητα τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ.....ΕΝΩ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ.

    Ο Δεύτερος Νούς είναι η δυάδα ..απο την σύζευξη αυτών των δύο απορρέει ο αριθμός ΤΡΙΑ η πρώτη τριάδα η οποία βασιλεύη πάνω σε όλον τον Κόσμο στεφανωμένη όμως απο την ΜΟΝΑΔΑ....Ο Ύπατος Θεός είναι ο μέσα σε μυστηριώδη Σιγή περικεκαλλυμένος βυθός ...η ΠΗΓΗ κάθε πηγής μέσα στον οποίο αναπαύεται (όπως σε έναν μητρικό κόλπο) το ΠΑΝ και απο το οποίο εκφύεται κάθε μορφής ΥΛΗ.

    Δηλαδή ο ΝΟΗΤΟΣ κόσμος εμπεριέχει τον ΑΙΣΘΗΤΟ και την συντήρηση των Όντων στο συνολό τους αναλαμβάνει ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΕΡΩΣ ο αριθμός ΤΡΙΑ ..αυτός με τον ΝΟΥ και της Θείας Πνοής (δεύτερος νούς) βάσει αρμονικών τεμαχιζομένων μεριδίων (σύμφωνα με τον Πλατωνικό Τιμαίο) σχηματίζει την Ουσία της Ψυχής......κάτω απο τον Πατρικό Νού και της πρώτης ΤΡΙΑΔΑΣ (πρώτος-δεύτερος νούς-έρως) αναπτύσονται οι τριάδες του Νοητού Κόσμου.

    Όταν οι Νεοπλατωνικοί λένε "Πατήρ" εννοούν την ΣΥΝΕΧΗ ΟΥΣΙΑ (κατά αντιστοιχία προς την έκφραση του Ιερού Λόγου του Ορφέως "πατρικός βυθός αεί ρέων")....η Συνεχής Ουσία θεωρείται γονιμοποιητική και ΑΡΡΗΝ και κατά καιρούς την έχουν αποκαλέσει πατήρ-πατρικός βυθός-απρόσωπος κοσμογονικός Ζεύς-Ζεύς-Κρόνος-Ουρανός-Ωκεανός κ.ο.κ.....
    Αντίθετα η ΜΕΡΙΣΤΗ ΟΥΣΙΑ η γεννητική των σωματιδίων της Ύλης θεωρείται ΘΗΛΕΙΑ ..δεκτική,γεννητική και για αυτί καλείται Τιθήσην(=Τροφός-Τιμαίος),απρόσωπη κοσμογονική Ήρα-Ήρα -Ρέα-Γαία-Μεγάλη Μητέρα-Εφεσία Άρτεμις κ.οκ...

    Η βασική ΤΡΙΑΔΑ της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ είναι η Συνεχής Ουσία...η Μεριστή Ουσία και το Ορφικό Ωόν (το παραγόμενο Σύμπαν η το παραγόμενο βασικό σωματίδιο).

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Ταίσια αν πάρεις την λέξη ΣΙΩΠΗ θα δείς ότι είναι ιερή λέξη ...και αν την αναλύσουμε θα δούμε ότι το ΣΙ πανάρχαια ελληνική λέξη για τον Θεό(όταν ορκίζονταν έλεγαν μα το Σιώ,δηλ μα τον θεό...βάλε δίπλα τώρα και την λέξη ΩΠΗ και κάνε συνηρμούς...ΟΦΘΑΛΜΟΣ και ΩΠΗ είναι ένα και το αυτό.....ο άνθρωπος είναι ένας "οφθαλμός" ικανός να βλέπει και τον μακρόκοσμο(δηλ το Σύμπαν),αλλά και τον μικρόκοσμο(τον εσωτερικό του κόσμο ,το σώμα του).Δηλαδή απο την μια μπορούμε να φωτογραφίζουμε μακρινούς γαλαξίες ,αλλά απο την άλλη μπορούμε να κατέβουμε αλληγορικά και στο απύθμενο της ψυχής μας.Το σημείο που συναντώνται οι διαστάσεις μέσα στον ΟΦΘΑΛΜΟ μας είναι το κέντρο του ΧΑΟΥΣ ...είναι το σημείο που παλεύει η ΡΟΗ με την ΑΝΤΙΡΟΗ.

    Γλαύκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι βρε γλαυκουλα. νταξει σε καταλαβαινω. ειναι ευρεως γνωστο φυσικα οτι οι αρχαιοι ελληνες ελεγαν συνεχεια μα συνεχεια "μα το Σιω" δηλαδη "μα τον θεο". συνεχισε το ομως μην ντρεπεσαι να μας πεις αυτο που πιστευεις.... δηλαδη οι αρχαιοι ελληνες ελεγαν "μα την αγια Σιων".
      ΛΟΛ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. 1. Γιατι το πνευμα μπαινει στη διαδικασια καθοδου και αυτοεγκλωβισμου του, οπου και γινεται αντικειμενο ενεργειακης εκμεταλλευσης;
    2. Εαν η διαδικασια καθοδου περιλαμβανει την ενδυση σωματων, τοτε η αντιστροφη πορεια πώς γινεται και γιατι δεν φαινεται να συμβαινει, σχεδον κανεις δεν φευγει, δεν επιστρεφει;
    Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ' ευχαριστούμε πολύ, Γλαύκη. Πραγματικά σ' ευγνωμονώ. Και άλλο τόσο γιατί δέχεσαι, για χάρη μας, να γίνεις η ζωντανή μας φιλοσοφική και μεταφυσική πηγή γνώσης και πληροφορίας.
    Ξεκούρασες έτσι και τον Λύκιό μας, ο οποίος μεταξύ εργασίας και Ιεραρχικού ανάκλιντρου, θα αναγκαζόταν να συρρικνώσει αυτούς τους χρόνους για να απαντήσει.
    Γειά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη σειρά μου και εγώ να ευχαριστήσω την φίλη Γλαύκη, που παρέλαβε και τα δικά μου "βάρη", αφού δεν ευκαιρώ αυτή τη περίοδο να γράφω και να αναλύω. Ομολογώ ότι η Γλαύκη απαντά πολύ καλύτερα από εμένα και συνεπώς, όλοι μας απολαμβάνουμε τις γνώσεις και τη σοφία της.
      Φίλη Ταίσια, με βλέπω να επανέρχομαι πλήρως, τον Σεπτέμβριο....
      Ευτυχώς όμως, ο Καταχθόνιος Δαίμων, λειτουργεί εξίσου καλά και με την απουσία μου, αφού απαρτίζεται από άριστους και πανάξιους φίλους-σχολιαστές!
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.