Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ταμείο Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας: Υποθηκεύσαμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο;

energeia

Π. Καρβουνόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος πως μπορεί “συγκεντρωθούν” 50 διςσ΄ αυτό το “ταμείο”. Μέσω του οποίου η ελληνική δημόσια περιουσία θα είναι υπό τον έλεγχο ξενων για 100 χρόνια!
Όσο κι αν θέλει κάποιος να μην είναι καχύποπτος και μόνο η χρονική διάρκεια της “οικονομικής κατοχής” που προβλέπεται μέσω αυτού του ταμείου οδηγεί στη σκέψη ότι οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες είναι ήδη υποθηκευμένοι.
Όλοι μας γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η εκμετάλλευση των όποιων ενεργειακών αποθεμάτων έχουμε θα φέρει όλα τα “γεράκια” στη περιοχή μας.Η εκμετάλλευσή τους θα είναι πολύ δυσκόλοτερη υπόθεση από τον εντοπισμό και την άντλησή τους.Το θέμα ήταν και είναι πάντα πως  θα διαπραγματευόμασταν την πιο συμφέρουσα για τη χώρα εκμετάλλευσή τους. Και το “ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας” δεν δείχνει να είναι καθόλου καλή ιδέα!

Το iskra.gr εκείνες τις “καυτές” ημέρες του περσινού καλοκαιριού είχε γράψει:
“Το Ταμείο αυτό που θα έχει ως στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην ουσία την παράδοση και εκποίηση της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, αναμένεται να λάβει ως «προίκα» τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και του φυσικού πλούτου της χώρας, όπως τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να ενισχύσει το «χαρτοφυλάκιό» του με περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας άνω των 50 δισ. ευρώ και να προχωρήσει το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας”.
Η ύπαρξη σημαντικών ενεργειακών κοιτασμάτων από μόνη της δεν εξασφαλίζει τίποτα σε μια χώρα.Κι όπως η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει χώρες της Αφρικής,της Λατινικής Αμερικής,αλλά κι άλλες στην ‘ευρύτερη γειτονιά” μας,όπως το Αζερμπαϊτζάν έχουν σημαντικότατα κοιτάσματα,αλλά το 90% του πληθυσμού τους υποφέρει.Η Ελλάδα δεν πρεπει να προστεθεί σ΄ αυτό το κατάλογο των ενεργειακά πλούσιων χωρών με πάμφτωχους κατοίκους.Ούτε πρέπει να γίνει η λυση με μηδενικό κόστος για χώρες που αναζητούν απεγνωσμένα ενεργειακές πηγές όπως η Γερμανία. Υπάρχει για παραδειγμα και το μοντέλο της Νορβηγίας όπου το Ταμείο Συντάξεων έχει  εισοδήματα από το πετρέλαιο και το αέριο που πουλάει η χώρα.
Κανένας από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει δημόσια ότι οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες έχουν ήδη υποθηκευτεί.Ελπίζουμε ότι οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες θα αποδειχτούν λανθασμένες.Πολύ φοβόμαστε όμως ότι θα επαληθευτούν.
Πηγή


Στον χώρο των σχολίων, αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα:
«Λύση» το πραξικόπημα;, Το ψυχογράφημα του Έλληνα, Ρωσικό ‘αντίβαρο’ σε Ισλάμ & ΝΤΠ, Πανθρησκεία εν όψει

30 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΤΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΥΟΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΙΔΑ? ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΑΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Ή ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΧΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ 1/3 ΑΠΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ (ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ). ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 35% ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ.
    ΑΡΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ!!! ΤΙ ΔΙ@ΟΛΟ, ΟΛΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ?
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ? ΠΟΥ ΕΔΩ, ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΔΑΙΜΟΝΑ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://youtu.be/iW5_n-044iA
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΨΟΥΝ 20.000 ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΣΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ?
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ,ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΣΕ ΠΑΡΤΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας φίλος πρότεινε σαν λύση την κλήρωση των βουλευτών.
    Όχι οτι ένα κτηνοτρόφος, ας πούμε, που θα κληρωθεί, δεν μπορεί να είναι καλύτερος από αυτά τα πτυχιούχα λαμόγια. Όμως η κλήρωση δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της διαφθοράς αφού μπορούν κι αυτούς να τους εξαγοράσουν, ειδικά τώρα με τις offshore εταιρίες. Εξάλλου το πρόβλημα δεν είναι οτι ο λαός δεν αναγνωρίζει τους καλούς αλλά οτι κοιτάει τα μικροσυμφέροντα του και εκλέγει αυτούς που τα εξυπηρετούν.
    Δεν έχει επομένως νόημα να σώσεις έναν τέτοιο λαό πραξικοπηματικά. Το ζητούμενο είναι να γίνει ένας σκεπτόμενος λαός. Η κατάσταση είναι προς το παρόν μη αναστρέψιμη. Κι εμείς παρατηρητές ενός κόμματος, (ανθρώπων πλουτοκρατών που κάνουν γαργάρα το πόθεν έσχες), που παίρνει τα δρακόντεια αυτά μέτρα ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα έκαιγε καθημερινά την Αθήνα!!
    Και έχουμε και το ΚΚΕ να πιπιλίζει την κομματική γραμμή: Υπάρχει λύση: «Αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία», χωρίς να μπορεί να ψελλίσει λέξη για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα μετά. Βλέποντας και κάνοντας!!

    Λίγα για το χρέος
    Η επιχορήγηση των Ασφαλιστικών Ταμείων απαιτούσε συνεχή αιμορραγία του Κρατικού Προϋπολογισμού. Μόνο τη 10ετία 2000-2009, ο Κρατικός Προϋπολογισμός πρόσφερε στα Ταμεία 98 δισ., ποσό που αντιστοιχεί στο 61% της αύξησης του δημόσιου χρέους την ίδια περίοδο. Για τη 15ετία 2000-2014, το ποσό της επιχορήγησης των Ταμείων ανέρχεται σε 169 δισ. Περισσότερο από το μισό δημόσιο χρέος!

    Πληρώνουμε πάνω από το 1/3 των φόρων για να καλύπτουμε τα ελλείμματα των ταμείων. Το 2008 μόνο δανειστήκαμε 50 δις για να καλύψουμε τις εσωτερικές μας ανάγκες (συντάξεις, μισθούς κλπ). Από το 2000 δανειστήκαμε 150 δις περίπου για να καλύψουμε τα ελλείμματα 6 μόνο ασφαλιστικών ταμείων. (68 δις ήταν μόνο για τα ελλείμματα του ΟΓΑ, αλλά βάλε και 15 δις για τα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ!!!!!!!!!!!).

    Το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών ειναι αρνητικότατο. Χρειαζόμαστε φάρμακα, πετρέλαιο. Ενεργειακές πηγές ελάχιστες. Και μη μου πείτε οτι θα σκάψουμε στην θάλασσα να βρούμε πετρέλαιο! Θέλει τόσα δις, που ούτε εταιρείες δεν αναλαμβάνουν πλέον, πολλές από τις οποίες έχουν πτωχεύσει με την τιμή του πετρελαίου. Το Μέσης Ανατολής είναι πάμφθηνο μπροστά στο υποθαλάσσιο. Χώρια ο κίνδυνος μόλυνσης αν γίνει κανένα ατύχημα.
    Αν φύγουμε από την Ε. Ε. και απομονωθούμε τρία πράγματα θα γίνουν σίγουρα.
    1. Θα μειωθεί δραματικά ο τουρισμός (Εκδίκηση των Ευρωπ. Λαών) .
    2. Θα αυξηθούν υπέρμετρα οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα νησιά μας.
    3. Μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος.
    Αυτά τα τρία θα καταβαραθρώσουν την οικονομία μας. Και τότε ακόμα και συντάξεις των 300 ευρώ με δυσκολία θα δίνονται.

    ΜΠΡΟΣ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ

    ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξέχασα να προσθέσω και κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι. Σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή ή σε άλλο νόμισμα, λόγω της υποτίμησης, τα λαμόγια με τα δις ευρώ στο εξωτερικό θα μας αγοράσουν κι εμάς τους ίδιους.

      Διαγραφή
  10. Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου, αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα.
    Κι εγώ από την πλευρά μου, δεν είμαι αισιόδοξος. Με δύο τρόπους μπορεί να επέλθει κάποια αλλαγή.
    Ο ένας είναι ο βίαιος και ανατρεπτικός, στο σκεπτικό "θα βάλομεν την χώραν εις τον γύψον, επειδή νοσεί", όπου με το "ζόρι" θα επιβληθούν κανόνες που μπορούν να επιφέρουν κάποιο "θεραπευτικό" αποτέλεσμα και ο άλλος τρόπος, είναι η αργή και σταδιακή μεταμόρφωση της νοοτροπίας των Ελλήνων, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν την νοσηρή κοινωνία που έχουν.
    Ίσως η ιστορία εδώ να μας βοηθήσει.
    Όσοι μελετούν την ελληνική ιστορία, γνωρίζουν ότι ο Έλληνας αρχαιόθεν υπήρξε άναρχος, απείθαρχος, εγωιστής, υπερβολικός, άπιστος, προδοτικός και εμπαθής. Αυτό τον έκανε να μην μπορεί να δομήσει μια αρμονική κοινωνία. Ποτέ δεν υπήρξε ελληνική κοινωνία που να αποδεχόταν την εξουσία των κυβερνώντων, είτε αυτοί ήταν μονάρχες, ολιγάρχες, τύραννοι, δημοκράτες,κτλ.
    Ψυχικό γνώρισμα του Έλληνα, είναι η αρχομανία του και η αδήριτη ανάγκη του να αυτονομείται ώστε να μην επιθυμεί να υπακούει σε εντολές και κανόνες που θέτουν οι άλλοι (η κοινωνία). Θέλει να άρχει και όχι να άρχεται! Θέλει να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες στους άλλους και πιστεύει ακράδαντα ότι σωστή είναι μόνο η δική του ιδέα ή άποψη. Έτσι ο Έλληνας μόλις οργάνωνε την πολιτεία του, από την επόμενη ημέρα ο μεν εξουσιάζων ήθελε να παγιωθεί μόνιμα στον εξουσιαστικό του θώκο, ο δε εξουσιαζόμενος να τον ανατρέψει, για να βρεθεί αυτός στην εξουσία. Προκειμένου να πετύχει αυτούς τους στόχους του, ο Έλληνας δεν διστάζει να καταστρέψει τα πάντα και με οποιοδήποτε κόστος.
    Δεν είναι τυχαίο που η φιλοσοφική προσπάθεια να ανακαλυφθεί η "ιδανική πολιτεία", ώστε να βρεθεί το ιδανικό εκείνο πολιτικό σύστημα που θα άφηνε τους πάντες ικανοποιημένους, ήταν αποκλειστικά μια ελληνική υπόθεση! Ήταν η ανάγκη που ανέκυπτε από την φύση του Έλληνα.
    Συνεπώς η φύση του Έλληνα, δεν του επιτρέπει να συνεργάζεται αρμονικά, να επικοινωνεί ειρηνικά και να μην ανταγωνίζεται επιθετικά τους συμπολίτες του.
    Έτσι η υστεροβουλία, ο ατομικισμός, το συμφέρον και ο συντεχνιακός τρόπος σκέψης, πάντοτε τον οδηγούν στην διαπλοκή, την διαφθορά και την αδικία.
    Ένας τέτοιος λαός, δεν καταφέρνει να φτιάξει ποτέ κράτος δικαίου, ούτε οργανωμένη πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και είναι αλήθεια. Ποτέ η Ελλάδα δεν λειτούργησε ως οργανωμένο κράτος. Στην αρχαιότητα η μόνη περίοδος που λειτούργησε οργανωμένα ήταν με τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο. Μόλις πέθανε ο τελευταίος, το κράτος διασπάστηκε και πάλι. Πιο πίσω, οι Έλληνες κατάφερναν να φτιάξουν μόνο μικρές κοινωνίες πόλεων-κρατών, οι οποίες εκτός από τις εσωτερικές αντιμαχίες και προβλήματα, είχαν και μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους, παρόλο που από τότε οι Έλληνες είχαν αντίληψη της εθνικής τους ομοιογένειας και της ταυτότητας. Δεν ενώθηκαν διότι πάντα ήθελαν να εστιάζουν στις διαφορές τους, παρά σε αυτά που τους ένωναν!
    Η ιστορία λοιπόν, μας δείχνει ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να ομονοήσουν και να θελήσουν να οργανωθούν ως κράτος, με πρόταγμα το κοινό συμφέρον.
    Ίσως μια συλλογική πνευματική ανέλιξη των Ελλήνων, να έφερνε αυτό το ποθητό αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και ανέφικτο, όχι μόνο για την εποχή μας, αλλά και στο διηνεκές.
    Εξάλλου, ακόμα και στην αρχαία εποχή της φιλοσοφίας και της αρίστης παιδείας, οι Έλληνες δεν κατάφεραν να αποβάλλουν τα αρνητικά στοιχεία της φυλής. Θα γίνει σήμερα με την απαιδεία και την αποδόμηση όλων των ανθρωπίνων αξιών;
    Οι Έλληνες κατάφεραν να επιβιώσουν στους αιώνες με δυο τρόπους. Με την διατήρηση της γενετικής τους ταυτότητας και με την διατήρηση του ελληνικού πνεύματος.
    Σήμερα και οι δύο αυτοί τρόποι, απειλούνται να εξαλειφθούν. Αν εξαλειφθούν, η ελληνική ιδέα θα αποτελεί ένα ιστορικό παρελθόν, μια ανάμνηση που κάποιοι θα επιδιώξουν ακόμα και να την αποσβέσουν!
    Η πορεία του ελληνισμού καλείται να συνεχισθεί με άλλους τρόπους πλέον, αφού η έννοια του κράτους καταλύθηκε και η έννοια τους εδαφικού προσδιορισμού της φυλής μας, νοθεύεται επικίνδυνα με τα εκατομμύρια των αλλοφύλων (εντελώς διαφορετικής πολικότητας) που εισέρρευσαν προκειμένου να μας αλλοιώσουν.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι το πιο όμορφο και ακριβές ιστορικό ψυχογράφημα που έχει γραφτεί!!

    Κοκκινοσκουφίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναρωτηθήκατε γιατί ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Βυζαντινό μουσείο στο οποίο την Τετάρτη έφτασε μία Βυζαντινή εικόνα από τη Ρωσία; Ένα πολύ σπάνιο έργο για το οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση και θα παραστεί και ο Ρώσος Πρόεδρος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έρχεται γιατί κάτι θέλει να συζητήσουν, πιθανόν και εν όψει του αγωγού. Η εικόνα είναι η αφορμή και η δικαιολογία για την επίσκεψη.
      Εσύ τί λες;

      Διαγραφή
    2. Αμα ήξερα θα σας ελεγα.......

      Διαγραφή
  14. Ένα σημείο που χρίζει προσοχής, είναι ότι μέσα στην οσμωτική κατάσταση που δημιουργείται γεωπολιτικά, η Ρωσία ποντάρει στο ομόδοξο που "ενώνει" κάποια ευρωπαϊκά κράτη με την 2η παγκόσμια υπερδύναμη. Με αφορμή αυτό το κοινό σημείο και την "αντινεοταξική" στάση, η Ρωσία εκκινεί την συσπείρωση δυνάμεων με θρησκευτικό πρόσημο, ως απάντηση στο αντίστοιχο του Ισλάμ, την ώρα που η Δυτική εκκλησία, επιδιώκει την Πανθρησκεία και την αποδυνάμωση του χριστιανισμού.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε. Ακούγεται πολύ σωστό.

      Κοκκινοσκουφίτσα

      Διαγραφή
  15. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΛΑΟΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΤΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ). Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΥΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΙΧΑΘΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ? ΕΥΝΟΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν κάνουμε σενάρια χωρίς το σενάριο της πανθρησκείας, τότε τί μένει; Τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω απο όλα αυτά; ε; ε; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ. ΑΡΑ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ?
    ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΧΡΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ?
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απόφαση της Ιεραρχίας: "Η Ρωμαιοκαθολική δεν είναι Εκκλησία"
    Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική. «Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα. Έτσι π.χ. η φράση του κειμένου που αναφέρει ότι «αι προοπτικαί των θεολογικών διαλόγων τις ορθοδόξου εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών εκκλησιών καί ομολογιών προσδιορίζονται πάντοτε επί τη βάσει των κανονικών κριτηρίων της ήδη διαμορφωμένης εκκλησιαστικής παραδόσεως» με την παρέμβαση της Ιεραρχίας θα πρέπει να αλλάξει και να αναγράφεται στο κείμενο: «αι προοπτικαί…. (…) της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων και ομολογιών….(..)».

    Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς επί δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος μετέχει στο διάλογο που διεξάγεται με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ουδέποτε έχει εγείρει τέτοια θέματα. Όπως εκτιμάται άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ή Αρχιεπισκοπή Πολωνίας θεωρούν αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Άλλες όμως Εκκλησίες όπως το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή το Πατριαρχείο Γεωργίας έχουν εκφράσει τις ίδιες θέσεις. «Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ ακόμη και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ο οποίος παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πήρε αποστάσεις από τις ακραίες αντιλήψεις που εξέφρασαν οι λεγόμενοι συντηρητικοί Μητροπολίτες. Αντίστοιχη ήταν και η στάση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

    Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αφαιρεθούν και οι αναφορές για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αλλά απορρίφθηκε.

    Μαρία Αντωνιάδου
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500079900#ref=newsroombox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς επί δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος μετέχει στο διάλογο που διεξάγεται με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ουδέποτε έχει εγείρει τέτοια θέματα"
    "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΓΕΙΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ"
    ΑΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΒΛΕΠΩ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΞΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΑΠΘΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

    Υ.Γ. ΛΥΚΙΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΟ ΑΥΤΑΚΙ? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΑ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΑΤΑΚΙ!! ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ.
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.