Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

19ο ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΣΤΟΧΑΣΤΗΡΙΟ


Το πλοίο του ελληνικού Λιμενικού, ΠΑΘ 090 "Γαύδος".
Κάποιοι φρόντισαν να μην το εξοπλίσουν με τα ανάλογα όπλα που απαιτούν οι αποστολές στο Αιγαίο, προκειμένου να προστατέψουν τα σύνορα, τους αλιείς και για την αντιμετώπιση των εκνόμων ενεργειών στην θάλασσα.
Η Τουρκία όμως εδώ και χρόνια, εξόπλισε όλα τα σκάφη του Λιμενικού της, ώστε εκτός από τα αυτονόητα, να μπορούν να περαιώσουν μια  διένεξη χαμηλής έντασης στο Αιγαίο. Οι Έλληνες αρμόδιοι, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες περί ειρηνικής και ...φιλάνθρωπης χρήσης του Λιμενικού, άφησαν άοπλα τα περισσότερα σκάφη του. Κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν παλαιά σκάφη του Π.Ν. (πυραυλάκατους, τορπιλάκατους, κανονιοφόρους, ακόμα και φρεγάτες τύπου Standard), αντί να τα αποσύρουν για σκραπ! Μπορεί να είναι ακατάλληλα για σύγχρονο πόλεμο του Π.Ν., αλλά κάνουν μια χαρά για χρήση από το Λιμενικό Σώμα.

ΛΥΚΙΟΣ.


Τους κανόνες τους ξέρετε, ξεδιπλώστε τις σκέψεις σας ελεύθερα...

93 σχόλια:

  1. Οντως ειναι λογικο και αναμενομενο το Λιμενικο σωμα να φερει την δυνατοτητα υποστηριξης του Πολεμικου Ναυτικου. Δυστυχως δεν μας προκαλει εκπληξη το οτι δεν υπαρχει προβλεψη απο τους αρμοδιους για κατι τετοιο. Αυτο ομως ειναι το ελασσον

    Το μειζον βρισκεται στο παιχνιδι στρατηγικης. Η Τουρκια επελεξε να κανει την κινηση αποκλεισμου των Ιμιων σαν μια αποπειρα defacto προσαρτησης. Οταν δε πλησιασε το "Γαυδος" με τη λογικη να κατσουν τα δικα μας απο τη μια πλευρα και τα δικα τους απο την αλλη πλευρα, εισεπραξε bullying και μια "περιεργη""γροθια" και επεστρεψε απρακτο. Αυτο δεν μπορεις να το αφησεις ετσι, γιατι συν τω χρονω τα Ιμια θα γινουν Καρντακ. Καλες οι δηλωσεις, αλλα η defacto προσαρτηση ειναι εκει. Τι κανεις;

    Ειτε ξαναστελνεις καποιο πλοιο για να επιστρεψεις στο προηγουμενο καθεστως (status quo ante), κοινως εμεις καθομαστε αριστερα και εσεις δεξια και για να βολιδοσκοπησεις τις διαθεσεις (θα ξανακανουν "ατυχημα";), ειτε κινεισαι διπλωματικα, ειτε ετοιμαζεσαι για πολεμο, ειτε συνδυασμο. Απο την στιγμη που ο υπ.Εξ ανεφερε "ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά" η βολιδοσκοπηση κριθηκε περιττη και κινουμαστε διπλωματικα με διαθεσεις αντιπαραθεσης, κοινως δεν θα το αφησουμε να περιπεσει σε defacto προσαρτηση.

    Προφανως θα το ανεμεναν πως θα παμε τριγυρω και θα καταγγειλουμε το συμβαν και θα υπαρξουν συνομιλιες και δηλωσεις/καλεσματα. Σου λεει: "Μπαα. Καντε οτι θελετε. Εγω θα το παιζω πασιφιστης. Σιγα μην καταφερετε κατι ουσιαστικο".

    Να πω την αληθεια, ελπιζω πως εμεις ειμαστε αυτοι που τραβαμε το σκοινι διοτι περιμεναμε αυτην την ευκαιρια και μας εκατσε κουτι, ωστε να τους απομονωσουμε στη διεθνη σκακιερα οσο μπορουμε, καθως αυτον τον καιρο η Τουρκια ακροβατει επικινδυνα για την ιδια. Απο τις δηλωσεις του τουρκικου υπ.εξ που λενε για διαλογο και για ειρηνικη διευθετηση, φαινεται πως αυτη ηταν μια αποπειρα να μπει το θεμα των βραχονησιδων στην ατζεντα. Εμεις ομως λεμε σωστα στον bully που καταλαβαμε πού το παει, δνε υπαρχει κανενα τετοιο θεμα, την επομενη φορα λοιπον δεν θα υπαρξει ειρηνικη συμπεριφορα. Αυτο τωρα, το μετρανε και οι απεναντι και το αξιολογουν. Σκεφτονται: "Το εννοουν ή μπλοφαρουν;" Ειναι σημαντικη η δηλωση διοτι πρεπει να εχουμε ετοιμο πληρες σχεδιο σε ολα τα επιπεδα σε περιπτωση που υπαρξει επομενη φορα, διαφορετικα ξευτιλιζομαστε. Λογικα, αυτο θα μας περασει, οποτε καποια "ορια" θα τα εχουμε βαλει επιτυχως. Αλλο ομως να βαζεις ορια (που ειναι προφανως καλο) και αλλο να κινεισαι εσυ και να αναγκαζεις τον αλλο να σε "κυνηγαει". Θελω να πιστευω πως ειμαστε "δραστηριοι". Ιδωμεν

    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Οι Έλληνες αρμόδιοι, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες περί ειρηνικής και ...φιλάνθρωπης χρήσης του Λιμενικού, άφησαν άοπλα τα περισσότερα σκάφη του."

    Είναι οι ίδιοι που συζήτησαν το ενδεχόμενο το "Σαλαμίς"" που είχε διατεθεί στην
    SNMG2 να είναι " τυφλό" και είχε δημιουργήσει τότε....αναταραχή και "ερωτηματικά" ανάμεσα στους αξιωματικούς της φραγάτας......ΗΠΑμε η σαπίλα ,ο εχθρός ,βρίσκεται παντού και μας κυβερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε φορά που βγαίνει Τούρκικο..."πειρατικό" για έρευνες στο Αιγαίο, το προσέχουνε Ισραηλινά υποβρύχια.....θέλετε να σας πω και "τι" ώρες κάνουν;;
    Καταλαβαίνετε τι παιχνίδι παίζετε...και ΤΙ βρίσκεται απο πίσω;;
    Η Τουρκία είναι απλώς...το χέρι που κρατάει το "ξίφος" που προσπαθεί να μας πληγώσει-σκοτώσει....ο πραγματικός εγκέφαλος είναι άλλος.

    Δεν ήμασταν ούτε είμαστε ανεξάρτητο κράτος για να παίρνουμε πρωτοβουλίες, αλλά μέσα σε ένα ρεύμα διεθνούς κλίματος μπορούμε να επωφεληθούμε...αν φυσικά είχαμε ΕΛΛΗΝΕΣ κυβερνώντες, αλλά ΔΕΝ έχουμε.Η λεγόμενη Ελλάδα είναι κατασκεύασμα της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1832. Ένα πλήρως υποτελές Κράτος,μέχρι καί σήμερα,υπό διαφόρους,διεθνείς Επικυριάρχους. Η λεγόμενη Τουρκία,είναι μηχανούργημα της Συνθήκης της Λωζάνης, στα 1923,την οποία,φιλοτέχνησαν οί δυτικές δυνάμεις. Καί το ελλαδικό καί το τουρκικό Κράτος,είναι ελεγχόμενη σπαράγματα διαδοχικών φάσεων διαμελισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ιστορική Σκιά της γενέσεως τους,πίπτει μέχρι στις ημέρες μας.Ελλάδα καί Τουρκία, είναι υποθηκευμένα μαγαζιά, καί υπομόχλια της στρατηγικής των ισχυρών δυνάμεων της περιοχής.

    Σε απλά ελληνικά..Ελλάδα ,Τουρκία είναι άβουλα υπομόχλια των Αμερικανών αφεντάδων.Αυτοί,τα ελέγχουν,τα χρησιμοποιούν.Όποτε γουστάρουν,τα διαλύουν η τα επανακαθορίζουν.Τα ελλαδικά καί τουρκικά κατεστημένα είναι υποπτέρνεια των αμερικανικών συμφερόντων,σε κάθε επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, είναι οι ίδιοι που δεν εξοπλίζουν το πεζικό με κράνη τύπου kevlar, με ατομική θωράκιση και γιλέκο μάχης, με αρβύλα σύγχρονου τύπου (desert), που δεν θέλουν να εκσυγχρονίσουν τα α/φη Mirage 2000-5, που απαγόρευσαν τα φυσίγγια hollow point στους αστυνομικούς, που θέλουν να βάλουν τους αλλοδαπούς στην αστυνομία, που αγοράζουν άρματα με πυροβόλο των 205χλ. χωρίς βλήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα χωρίς ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σκάφη χωρίς πλήρη οπλισμό και ηλεκτρονικά αντίμετρα, κτλ.
    Είναι αυτοί οι προδότες που υποβαθμίζουν την αμυντική δυνατότητα της χώρας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον εχθρό και σε αυτούς που θέλουν μόνο να μοσχοπουλάνε όπλα, αλλά να ελέγχουν την χρήση τους, κατά τα δικά τους συμφέροντα.
    Εκτός από τους πολιτικούς όμως, ευθύνονται όλοι οι αξιωματικοί που με το αζημίωτο, καταπατούν τον όρκο τους και υπονομεύουν τα ελληνικά όπλα!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Εκτός από τους πολιτικούς όμως, ευθύνονται όλοι οι αξιωματικοί που με το αζημίωτο, καταπατούν τον όρκο τους και υπονομεύουν τα ελληνικά όπλα!"

    Ακριβώς όπως τα γράφεις φίλτατε Λύκιε είναι...αλλά γνωστό σε αυτούς που ξέρουν κάποια πράγματα, ότι οι πολιτικοί και οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και ένστολοι , που πρόκειται να αναλάβουν κάποιο ανώτατο αξίωμα στην χώρα τους-μας, εγκρίνονται η απορρίπτονται απο κάποιο "ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" το οποίο "Συμβούλιο" στο πλαίσιο των "αρμοδιοτήτων" του περιλαμβάνεται και η καταστροφή αυτών των εν ενεργεία η ε.α πολιτικών η στρατιωτικών.!!

    Όσο για τους στρατηγούς του πληκτρολογίου, θα ήθελα να υπενθυμίσω στις στρατιωτικές "αυθεντίες" ότι το ιστορικό τους δεν είναι καλό. Τα επιτελεία ήταν άθλια το 1897, ανεπαρκέστατα στους Βαλκανικούς (νικήσαμε λόγω μεγάλης έως σημαντικής αριθμητικής υπεροχής, χείριστων Βουλγαρικών επιτελείων και Έλληνα πεζικάριου), ανύπαρκτα στον Α ΠΠ, τραγικά στην Μικρασιατική εκστρατεία. Οργάνωσαν με εγκληματικό τρόπο την εξέχουσα στο Αφιόν Καραχισάρ, κάνοντας όποιο στρατιωτικό λάθος μπορούσε να γίνει. Η ανεπάρκειά τους φάνηκε ακόμη και στην Κύπρο, γελοιοποιήθηκαν στα Ίμια, ενώ αιφνιδιάστηκαν όταν διέρρευσε η Βαριοπούλα. Ας με συγχωρήσουν λοιπόν οι στρατάρχες που δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες επιτελείς, αλλά δεν θέλω να κλάψω κι άλλες χαμένες πατρίδες.

    Θα τους εμπιστευτώ όταν θα κάνουν αυτοκριτική, όταν διαβάσουν τον συνάδελφό τους τον Αρματιστή να αναλύει τις διαχρονικές αδυναμίες του ΕΣ, όταν δώσουν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου τη θέση που της αρμόζει, όταν σταματήσουν να ακολουθούν δόγματα του προπροηγούμενου αιώνα που καθιστούν τον ΕΣ μοναδικότητα στο ΝΑΤΟ και προβληματιστούν λίγο με τις δομές και την οργάνωση των δυτικών και δυτικότροπων στρατών.
    Μέχρι τότε η μοναδικότητά τους θα με ανησυχεί.

    Υ.Γ Ο ΥπΑμ των ΗΠΑ στρατηγός Μακμάστερ είναι βετεράνος και ήρωας του Α ΠτΚόλπου και διευθυντής της TraDoc (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δόγματος) του USArmy. Όταν ο ΕΣ ιδρύσει αντίστοιχη διεύθυνση με ανάλογη αποστολή, αρμοδιότητες και κύρος, τότε θα αρχίσω να εμπιστεύομαι τον ΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς δεν έχουμε ικανούς αξιωματικούς στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Έχουμε μόνο κομματόσκυλα με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Οι λίγοι ικανοί και άξιοι αξιωματικοί, δεν προχωρούν ποτέ στους ανώτατους βαθμούς. Αποστρατεύονται στον βαθμό του Συνταγματάρχη ή το πολύ του Ταξιάρχου...
    Δυστυχώς επίσης, διατηρώ περισσότερες ελπίδες, στις όποιες ικανότητες επιδείξουν στην πράξη, οι κατώτεροι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΛΥΚΙΕ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ

    ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΙΖΟΥΝ ΜΑ ΣΟΥΓΓΑΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΟΤΑΝΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΠΑΜ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ.

    ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΑ ΣΑΙΤ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΚΟ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΕΣ ΑΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BC/

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΙ ΑΥΤΟ

    http://attikanea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_619.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΣ.

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

    1)ΑΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ,ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΟΓΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ,ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΦΥΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΩΝ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΑΡΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑ.


    2)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ "ΜΕΙΓΜΑ' ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ.ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ.


    3)ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ , ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.ΕΧΟΥΝΕ ΘΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ BLUE WATER NAVY..Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΦΙΓΟΥΝ...ΑΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ...


    4)ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΙΓΡΗΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΣΤΟΛΙΣΚΟΥΣ,ΕΥΡΩΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΤΑΓΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥ ΣΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΟΛΑΣΗ....ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ.


    5)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΕΠΑΡΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΩΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ.ΟΣΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ.

    ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Α-34 ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΕΤΙΝ ΤΕΛΕΜ.(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ).


    6)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΟΣ. ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ.


    7)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΜΕ "ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ" ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ...ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ "ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ". ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.


    8)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΕΞΥΠΝΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΟΙ,ΕΙΔΙΚΟΙ,ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΙ, ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ,ΚΑΙ 4 ΠΡΟΣ 5 ΓΕΝΙΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.


    9)ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ , ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

    ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ 82%ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ.ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ/ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ-ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΛΟΥ ΕΝ ΠΛΩ-ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΛΟ..ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡ-ΣΟΥΔΑΝ-ΣΟΜΑΛΙΑ.

    10)ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΤΙ 'ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ"ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ....ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ 1979.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αέναο και διαχρονικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οι άλλοι (Τούρκοι-Αλβανοί-Σκοπιανοί κ.λ.π), αλλά είμαστε εμείς. Έχει περάσει προ πολλού ο καιρός της αναχαίτισης… ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της διαφύλαξης για το μετά τον Γ΄Π.Π....Είναι άγνωστο αν κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει «Ελληνική Δημοκρατία», «Ελληνικό κράτος», κυβέρνηση κ.λ.π. Αυτό που υπάρχει επισήμως είναι ένα Γερμανικό lander στον Ευρωπαϊκό νότο, με πολλούς υποτακτικούς ανώτατους υπάλληλους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται «πολιτικοί», «ιερείς», «στρατιωτικοί» «δικαστικοί», «δημοσιογράφοι» κ.λ.π.



    Η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος και για αυτό δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά, ούτε να κάνει τους εξοπλισμούς που χρειάζεται. Όταν οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων μπορέσουν (δύσκολο) να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πλέον κυρίαρχο κράτος, και τι σημαίνει αυτό… τότε όλες οι υπόλοιπες απορίες τους, ελπίδες τους, οι απαιτήσεις τους, αυτομάτως θα λυθούν.

    Η θυσία θα γίνει είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους .Είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ελάχιστη απελευθέρωση δίχως αίμα.


    Υ.Γ Ακόμα και ο καιρός.... μας προετοιμάζει για αυτά που έρχονται (2 εποχές σε μια μέρα).!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και αυτό για απόψε....John Paul Young - Love Is In The Air

    https://www.youtube.com/watch?v=58T0NlhNweA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΥΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ

    ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΧΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΞΑΝΑΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΠΡΩΞΑΤΕ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΕΙΝΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ

    ΜΕΤΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΏΣΕΤΕ
    ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΟΒΟΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ? ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙΑΛΛΕΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ??? ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΜΑΣ
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Ανώνυμε, όντως οι πολιτικοί ποτέ δεν αγάπησαν την πατρίδα και ουδέποτε κινήθηκαν από αγνό συναίσθημα για τον λαό και την ιστορία του.
    Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους όμως, η διχόνοια και ο ωφελιμισμός, μας στέρησαν τον καλύτερο πολιτικό που θα μπορούσε να φτιάξει ένα σωστό κράτος, τον Ι. Καποδίστρια. Έκτοτε ο Έλληνας έμαθε να γλύφει και να έρπεται πίσω από πολιτικάντηδες και βασιλιάδες, που εξυπηρετούσαν αλλότρια συμφέροντα και κάνοντας ρουσφέτια σε ημετέρους. Φτιάχτηκαν οι κομματικοί στρατοί και άρχισε η εμφυλιομαχία. Ο λαός διαιρέθηκε και η εξουσία μπορούσε να ασκείται πλέον εύκολα.
    Αν ως λαός είχαμε λιγότερα πάθη και καλύτερη παιδεία, θα αναδεικνύαμε καλύτερους πολιτικούς και θα είχαμε άλλη πορεία σήμερα.
    Σήμερα που το διαδίκτυο προσφέρει πηγές γνώσης που δεν ελέγχονται από το σύστημα, ο καθένας μπορεί να μάθει αλήθειες που η εξουσία ήθελε να κρατά κρυμμένες.
    Βέβαια υπάρχουν πολλές παγίδες από την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, αλλά αν έχει κανείς μια καλή βάση γνώσεων και ερευνητικό πνεύμα, μπορεί να διηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα από την πλάνη.
    Θα περίμενε κανείς από τον σημερινό λαό, να έχει ένα καλύτερο πολιτικό κριτήριο και να επιλέγει πιο κατάλληλα πρόσωπα στην εξουσία.

    Όμως αυτό δεν συμβαίνει, παρότι θεωρητικά ο μέσος πολίτης του σήμερα έχει περισσότερες γνώσεις από αυτόν του παρελθόντος.
    Ο λόγος εστιάζεται στην νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί τόσα χρόνια και που δεν ανατρέπεται εύκολα. Οι ιδεολογία που καλλιεργήθηκε μέσω του υλιστικού μαρξισμού και διαπότισε τις τελευταίες γενιές, διέβρωσε τις αξίες και τα ήθη του παρελθόντος και μηδένισε κάθε ελπίδα για συλλογική ανέλιξη, σε πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο.

    Σήμερα δεν μπορεί να πείσει κανείς έναν "σπουδαγμένο" νεοέλληνα, ότι το ατομικό του συμφέρον έπεται του γενικού και πως αν ωφεληθεί το σύνολο, θα ωφεληθεί και αυτός. Η ατομιστική θεωρία και ο αμοραλισμός, είναι αυτά που κυριαρχούν βαθειά ριζωμένα μέσα στις συνειδήσεις των Ελλήνων. Πρώτα το ατομικό ώφελος και τελευταία το συλλογικό...

    Γιατί λοιπόν να αναζητούμε ευθύνες σε αυτούς που εμείς αναδείξαμε για ηγέτες, αφού αυτοί δεν εκφράζουν τίποτα άλλο, από τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Έναν εαυτό, που κανείς μας δεν αντέχει να βλέπει στον καθρέφτη! Έναν εαυτό που τον προσωποποιούμε στα πολιτικά πρόσωπα και έπειτα τους πετροβολούμε...

    Τέτοιοι είμαστε...

    Άντε και καλή Σαρακοστή!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή να έχουμε Ελένη μας....αγαπητέ Λύκιε για 7 εβδομάδες δεν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά και κρέας.!! χαχαχα
      https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/27972061_2001229716573357_5665249659946171242_n.jpg?oh=e8c539bfaeb446351b60b732dd02503d&oe=5B07D168

      Και τώρα πάω να συνεχίσω την εργασία στο Πλοίο της Αγάπης...Love Boat...με πολλά πολλά κίσσις.

      https://www.youtube.com/watch?v=Qksz72Xtpwc

      Διαγραφή
  16. Χαχαχα! Εισαι τρελοκομειο Μαυρε Αετε, το ξερεις ε;

    :-)

    https://www.youtube.com/watch?v=k653GlBU5Sc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. " Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους όμως, η διχόνοια και ο ωφελιμισμός, μας στέρησαν τον καλύτερο πολιτικό που θα μπορούσε να φτιάξει ένα σωστό κράτος, τον Ι. Καποδίστρια."


    Αγαπητέ Λύκιε, για να πούμε τα γεγονότα πως πραγματικά έχουν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο η διχόνοια και ο ωφελισμός ΔΕΝ έφτασαν για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του μοναδικού μας ΕΘΝΑΡΧΗ....έβαλαν το χέρι τους και οι Άγγλοι .Συγκεκριμένα υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα του υπαλλήλου του Ρότσιλντ*, Δούκα του Ουέλλιγκτον, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Κυβερνήτη, που βρίσκεται στο αρχείο Ουέλλιγκτον , με κωδικό «Docref=WP1/1022/8», το οποίο έχει ημερομηνία 10/22 Μαΐου 1829.

    Με το ίδιο έγγραφο δίνεται επίσης οδηγία στον πρόξενο κ. Dawkins να μεταφέρει στον Καποδίστρια, τη γνώμη, «ότι η συμπεριφορά του δεν τυγχάνει εγκρίσεως».


    Την αγγλική ευθύνη ομολογούν και τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου που γράφουν ανώνυμα στη Βικιπαίδεια, ότι, «η οικονομική κρίση, η απόρριψη των αγγλικών και γαλλικών οικονομικών προτάσεων εκ μέρους του, οδήγησαν τις δύο τελευταίες «προστάτιδες δυνάμεις» να οργανώσουν τη δολοφονία του ρωσόφιλου Καποδίστρια, χρησιμοποιώντας τους Υδραίους και τους Μανιάτες». Και φυσικά λένε τη μισή αλήθεια. Δεν χρησιμοποίησαν «τους Υδραίους και τους Μανιάτες», αλλά τη Στοά της Ζακύνθου και τον Κόντε Ρώμα. Εκείνος οργάνωσε τη δολοφονία του Καποδίστρια.


    * Στον Χάζαρο Ρότσιλντ δεν έτρεξε για προστασία ο Ἀξελ Ἀρκαντάεφ Τσίπρας;;;Ὁ "Ἕλληνας" που πολλοί τον λένε άθεο, αλλά δεν είναι...γεννήθηκε στις 9 του Αβ. Στη Μεγάλη Νηστεία. Τον προστατεύει ο δαίμονας Χααγιά που δίνει το χάρισμα της πολιτικής και της διπλωματίας, από το Τάγμα του ΑΡΧΙΔΑΙΜΟΝΑ ΖΑΝΤΚΙΗΛ. . Και είναι αντίχριστος όχι Άθεος. Θεός του είναι το όνομα «Βά'αλ»....ΣΕΤ για τους Αιγύπτιους, Σατανάς για τους χριστιανούς....και Τυφώνας για τους Έλληνες.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Μαύρε Αετέ, αυτό εννοούσα όταν αναφέρθηκα στην διχόνοια και τον ωφελιμισμό των Ελλήνων. Η υπηρέτηση των ξένων συμφερόντων (εν προκειμένω των Άγγλων), έγινε διότι βρέθηκαν οι πρόθυμοι Έλληνες, για να προδώσουν την πατρίδα τους...
    Οι Μαυρομιχαλαίοι αν και άξιοι αγωνιστές της επανάστασης, χειραγωγηθηκαν από ξενους παράγοντες, διότι πίστεψαν σε προσωπικά ωφελήματα, προνόμια και εξουσίες που ίσως τους υποσχέθηκαν, αλλά και διότι έτρεφαν μίσος για το αντίπαλο δέος, δηλαδή όσους επηρεάζονταν από τους Ρώσους ή τους Γάλλους. Αντί να νιώθουν ενωμένοι ως Έλληνες, όπως έκαναν όταν ξεκίνησαν την επανάσταση, άρχισαν να εποφθαλμιούν την εξουσία και τα προνόμια, οπότε σύρθηκαν πίσω από κάθε έναν που τους υποσχέθηκε το προσωπικό όνειρο...
    Συντάχθηκαν με τον εχθρό-εκμεταλλευτή και ξέχασαν την πατρίδα και τα ιδανικά της, προκειμένου να ωφεληθούν ατομικά!
    Δεν έχει σημασία μέσω ποιας οδού πέτυχαν τον στόχο τους οι Άγγλοι. Μήπως το ίδιο δεν έκαναν με τον άλλο μεγάλο ηγέτη, τον Ι. Μεταξά;

    Τώρα περί του Τσίπρα ως Εωσφοριστή, δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν την υποψία σου. Αν έχεις, αποκάλυψέ τα μας.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    http://attikanea.blogspot.gr/2018/02/blog-post_258.html

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ .. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για μουσική καληνύχτα, τα υπόλοιπα αύριο....I Wish It Would Rain Down.

    https://www.youtube.com/watch?v=VhOb-UVPRv0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ

    Aρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Uzay Bulut....Aποκαλύπτει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα!.

    http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/02/a-uzay-buluta.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες και ιστολόγια, άρθρα που παραπληροφορούν και γεμίζουν με φθηνή υπερηφάνια, τους Έλληνες αναγνώστες.
    Διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τα εθνικά θέματα, μα κυρίως υποβαθμίζουν την τουρκική πολεμική μηχανή, προβάλλοντας ταυτόχρονα μια γελοία μυθολογία περί "τρομερών" Ελλήνων κομάντος, πλοίων και αεροπλάνων, που θα κάνουν "αλοιφή" τους Τούρκους, που θα τολμήσουν να πατήσουν πόδι σε ελληνικό νησί, κτλ.

    Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να πορευόμαστε με γνώμονα την πραγματικότητα και όχι κάποιο βολικό παραμύθι που θα μας επαναπαύει, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι ακριβώς ανάποδα!

    Η Τουρκική στρατιωτική μηχανή, είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο (είναι πάντα μέσα στην πρώτη δεκάδα), πολύ καλά εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες, ενώ έχουν μεγάλη πολεμική εμπειρία από την διαρκή εμπλοκή τους στον ορεινό αγώνα με τους Κούρδους αντάρτες και βέβαια στο Ιράκ και την Συρία, εναντίων Κούρδων και Daesh (isis). Το κράτος διαθέτει τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, εκσυγχρονισμό, εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες, ενώ η αμυντική τους τεχνολογία και βιομηχανία, είναι πολύ αναπτυγμένη και παρέχει μεγάλη αυτονομία σε πολεμικό υλικό, υψηλής τεχνολογίας.
    Παρά το ξήλωμα μεγάλου αριθμού έμπειρων και ικανών αξιωματικών και πιλότων, η πολεμική μηχανή της Τουρκίας, παραμένει πανίσχυρη και αποτελεσματική. Οι επιχειρήσεις στο Αφρίν έχουν επιτυχία (αργά και σταθερά) και οι απώλειες ελάχιστες, παρά την παραπληροφόρηση που καλλιεργούν τα διάφορα ανεύθυνα ιστολόγια στην Ελλάδα!
    Η αλήθεια μάλιστα, είναι ότι σιγά σιγά επαναφέρουν και αρκετούς έμπειρους πιλότους τους.
    Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι μιλάμε για έναν εμπειροπόλεμο στρατό, που σε έναν πόλεμο, αποτελεί καταλυτικό στοιχείο αποτελεσματικότητας.

    Η Ελλάδα από την άλλη, διαθέτει μια πολεμική μηχανή που έχει σταματήσει να εκσυγχρονίζεται και έχει ήδη χάσει σημαντικό μέρος της ισχύος της. Έχει περιορίσει το δυναμικό της με την μείωση της θητείας και έχει εγκαταλείψει την εκπαίδευση των στρατευσίμων της. Η πειθαρχία δε, αποτελεί ανέκδοτο μεταξύ στρατεύσιμων και στελεχών.
    Η πολεμική βιομηχανία έχει πεθάνει πλέον, ενώ τα στρατηγικά οπλικά αποθέματα, δεν έχουν δυνατότητα ανανέωσης σε περίπτωση πολέμου.
    Η τεχνολογία που διατίθεται θεωρείται εν πολλοίς παρωχημένη, αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για μεγάλους εκσυγχρονισμούς, την ώρα που ψάχνουν για αντιστάθμισμα του ελλείμματος, σε μεταχειρισμένα όπλα από τα αποθέματα των ΗΠΑ.

    Το στελεχιακό δυναμικό, αποτελείται από μόνιμα στελέχη που έχουν δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, ακατάλληλοι για το επάγγελμα του στρατιωτικού, με παρωχημένες αντιλήψεις και πολλά κόμπλεξ.
    Οι Ειδικές Δυνάμεις υπολείπονται των σύγχρονων στάνταρντς, έχουν κακό και ελλειπή εξοπλισμό, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα καλύτερο πεζικό, σε σχέση με τους απλους πεζικάριους.
    Σαφώς υπάρχουν κάποια αξιόλογα στελέχη σε διάφορα πόστα, αλλά κατά κανόνα το περιβάλλον δεν τους αφήνει ελεύθερο πεδίο, για να δείξουν τον επαγγελματισμό τους.
    Οι πιλότοι της Π.Α. δεν συντηρούνται με ώρες όπως παλαιότερα, λόγω έλλειψης κονδυλίων για καύσιμα και συντήρηση, ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για τα σκάφη του Π.Ν.

    Η κρίση δεν θα έπρεπε να επηρεάσει την πολεμική μηχανή της χώρας! Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει κανένα έρεισμα στην εξωτερική διπλωματία μας και η μια υποχώρηση ακολουθεί την άλλη, ανεξάρτητα από τις συνωμοτικές προθέσεις των πολιτικών μας.

    Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση μιας ελληνοτουρκικής συρράξεως, διότι υπάρχουν παράμετροι και αστάθμητοι παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
    Οι ενδείξεις όμως, δίνουν σημαντικό προβάδισμα στους Τούρκους και οι πιθανότητες επιτυχίας τους, είναι οι μεγαλύτερες...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ αγαπητέ ΛΥΚΙΕ. Να κοπεί η αυτιστική καραμέλα ότι είμαστε γενναία παλικάρια και τους τρώμε ολους λάχανο για πρωινό! Αυτά χαϊδεύουν τα αυτιά των χαζών εθνικιστών της Χρυσαυγής, και μόνο όταν έρθει η ώρα θα δούμε τον κώλο της μαϊμούς. Όλοι αυτοί που την κοπανησαν για τα φράγκα στο εξωτερικό, δεν θα πολεμήσουν για τη πατρίδα και θα κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς για μας.
    Οι μαμάδες δε θα στείλουν τους ξανακάριδες τους στο πόλεμο για να μη τους νεκροφιλήσουν κι έτσι θα πολεμήσουν μόνο οι μονιμάδες. Οι Τούρκοι θα πάρουν μρ ευκολία ότι επιθυμούν και οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ θα μας πούνε ότι δεν αξίζει να πεθάνει κανείς για μερικά βράχια. Κι έτσι όλα καλά θα πάνε!!!
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η συνήθεις αντίδραση της "ελληνικής" πλευράς-κυβέρνησης... εδώ και δεκαετίες για κάθε εθνικό θέμα. ....και σε κάθε τουρκική πρόκληση.

    https://www.youtube.com/watch?v=NFv-uc90-FM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. " Τώρα περί του Τσίπρα ως Εωσφοριστή, δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν την υποψία σου. Αν έχεις, αποκάλυψε τα μας."


    ΠΟΙΟΣ πέρασε απο την νέα "Βαβέλ" με 148 ναι το νομοσχέδιο για αλλαγή ταυτότητας φύλλου από τα 15 έτη από την Βουλή;;;Όλα αυτά όπως και η κάρτα του πολίτη του πολιτεύματος του Σετ...είναι καθαρά ΚΡΟΝΙΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΖΩΗΣ, εκφράσεις εορτών κ.λ.π.

    Εκτός αυτού ας μας πει ο Άξελ Cipra την καταγωγή της μητέρας του;;;Γιατί την κρύβει και ΔΕΝ απαντά σε όλους αυτούς που τον ρωτούν φανερά και δημόσια και επώνυμα για αυτό το θέμα;;Μήπως γιατί για τους χαζαροεβραίους η μητέρα είναι που δίνει και την καταγωγή;; Η οικογένεια Τζίπρα ή Τσίπρα είχε πάντοτε αυτό το επώνυμο; Και στην απογραφή του 1939 απογράφηκαν με αυτό ή με άλλο επώνυμο ; Το οικογενειακό όνομα της Αρίστης της μητέρας του ποιο είναι;

    Το Tzipra βασικά είναι εβραϊκό γυναικείο όνομα, (Tzipra Zlota ,Tzipra Sanshuck, (daughter of Aryeh Leib), Tzipra Junger (Hirsch), αλλά είναι αλλά το επώνυμο πολλών εβραϊκών οικογενειών που είναι διασκορπισμένες σε όλο τον Κόσμο, και σημείωνα ότι στις σλαβόφωνες χώρες το όνομα των Tzipras γράφεται Čipra . Οι φωνητικές ομοιότητες των Τσίπρα με τους Τζίπρα είναι πολλές.

    Ο πολιτικός σπόνσορας του Άξελ στην αρχή ήταν ο Εβραίος, από τις Κυκλάδες, Αλαμπάν, και μετα ανέλαβε ο θείος Σόρος, ενώ σύσσωμο το ντόπιο και διεθνές ιουδαϊκό λόμπυ, τον λάτρεψε.Ποιος είναι ο θεός τους;;;Σε ποιόν θεό πιστεύουν Ρότσιλντ-Σόρρος και κατ' επέκτασιν ο Cipras που είναι ο υπαλληλάκος τους;;;

    Πρώτα θα τις πτωχεύσουν όλες τις χώρες και ύστερα θα τσιπακώσουν τους χασκοβούκηδες και τις βοϊδομάτες.Το «στίγμα» στον καρπό βλέπετε δεν είναι νέα εφεύρεση. Τον καιρό που οι Ρωμαίοι «αναπαρήγαγαν και έδερναν», σφράγιζαν τους αιχμαλώτους και τους δούλους στον καρπό για να μπορούν να παίρνουν οι τελευταίοι καθημερινά το ψωμί τους. Φαντάζεσαι, καυτό σίδερο …τσςς στον καρπό για μια φέτα ψωμί;

    Θα παρακαλάνε σε λίγο καιρό όλοι να σφραγιστούν για την καθημερινή μερίδα άρτου που θα δίνει ο «εξουσιαστής». Θα προτιμάνε το "Τσσιπ" απ΄το "τσςς".Μόνο οι "Ε"λεύθεροι θα αρνηθούν το σφράγισμα του «Θηρίου» μέχρι να έλθει ο ζεστός άνεμος και να τα ...........όλα. Μετά δεν θα υπάρχει καμία αξία πάνω στην Γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαυρε Αετε, μου θυμισες αυτην εδω την συζητηση πριν απο ενα χρονο.

      http://katahthoniosdemon.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html

      Διαγραφή
  26. Σας έγραφα εδώ μέσα το 2014 βέβαια τότε έγραφα με κεφαλαία γράμματα....πρίν καν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν γίνουν όλα αυτά που ζείτε σήμερα....ακόμα και για τον Γ'Βαλκανικό Πόλεμο σας είχα γράψει ότι ερχόταν.Τόσο εδώ όσο και σε άλλο ιστολόγιο απο το 2012 ακόμη.

    " ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΘΙΑΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.... ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΦΡΙΚΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΝΕΜΕΣΙΣ... ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ' ΧΑΙΡΟΜΑΙ ' ΠΟΥ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ
    ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΩ
    ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΡ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΛΕΚΩ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ
    ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Άγνωστε, και εγώ χαίρομαι που συμφωνείς με τις θέσεις μου για τα εθνικά θέματα.
    Ωστόσο δεν θυμάμαι να σε ειρωνεύτηκε και απαξίωσε κανείς, για τις απόψεις σου στα εθνικά θέματα.
    Έχεις δίκιο για το θέμα του απλού και κατανοητού λόγου.
    Εμείς απευθυνόμαστε στον μέσο αναγνώστη και όχι στον ειδικό. Γι αυτό και ο λόγος μας, προσπαθεί να είναι απλός και κατανοητός, ώστε όλοι να μπορούν να καταλάβουν αυτά που γράφουμε.

    Τα πράγματα πάντως, δεν είναι καλά αγαπητέ! Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση που υπήρξε ποτέ και είναι η μοναδική ευκαιρία για την Τουρκία να διεκδικήσει τα εδάφη και τις θάλασσες (εν όψη και των πετρελαϊκών εξορύξεων) που επιθυμεί.
    Η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τους συμμάχους και τους εταίρους της και αυτό το έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση. Ήδη έχει αντιληφθεί ότι θα χάσει εδάφη και κυριαρχικά δικαιώματα και αυτή την στιγμή κοιτά πως να μετριάσει τις απώλειες που έρχονται. Εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για βοήθεια, αλλά αυτές γυρνούν την πλάτη, διότι δεν θέλουν για χάρη μας να χάσουν την περιφερειακή υπερδύναμη, που είναι για την περιοχή μας η Τουρκία. Εμείς δεν έχουμε καμία διαπραγματευτική δύναμη, διότι δεν έχουμε αντίκρυσμα ισχύος σε κανέναν τομέα πια. Η Γερμανία αδιαφορεί για εμάς (μας έχει δεδομένους εξάλλου) και αντίθετα επιδιώκει αποκατάσταση των σχέσεών της Με την ισχυρή Τουρκία. Η Ιταλία ομοίως, υποχωρεί στο Τουρκικό αυταρχισμό και μας θυμίζει, ότι ποτέ δεν στήριξε την Ελλάδα στην ιστορία της.
    Μόνοι "σύμμαχοι" η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι...
    Εξάλλου αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για την προάσπιση των συμφερόντων τους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, οπότε για ότι συμβεί στο Αιγαίο ή την Θράκη, δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν.
    Οι Ρώσοι είναι σαφώς ευθειασμένοι με την Τουρκία και δεν πρόκειται να τα χαλάσουν μαζί της για το Αιγαίο. Οποιαδήποτε παρέμβασή τους θα υπάρξει σε διπλωματικό επίπεδο, ΜΕΤΑ την πολεμική αναμέτρηση.
    Η Αλβανία και τα Σκόπια, με την πλάτη των ΗΠΑ και της Τουρκίας, θα πιέζουν από τα βόρεια και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν ταυτόχρονα επεισόδια στα σύνορα, την ώρα της εμπλοκής μας με την Τουρκία. Τέλος κάθε πολεμική μας εμπλοκή στα σύνορα, θα ακολουθήσει μια "εξέγερση" χιλιάδων οργανωμένων αλλοδαπών (κυρίως Αλβανών και Πακιστανών) στην ενδοχώρα, με ευνόητες συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό.
    Είμαστε για άλλη μια φορά, μόνοι και αδύναμοι.

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. να κάμω μια ερώτηση αν επιτρέπεται... γω δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τα όσα λέτε, τα πάντα όλα πιθανά με φαίνονται, σεις βέβαια δείχνετε ιδιαίτατα σίγουρα και πεπεισμένοι για όσα επίκεινται, λέτε ότι είναι δρομολογημένη η κατάσταση... πώς προετοιμάζεστε αλήθεια για όλα αυτά?? θέλω να πω πέρα από τον σκοπό της πληροφόρησης που επιτελείτε, εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι έχετε κάμει κάποια προετοιμασία είτε σε ψυχικό είτε σε πρακτικό επίπεδο?? έχετε κάτι να προτείνετε σχετικα με αυτην σε έναν απλό πολίτη?? να φύγει από τη χώρα ας πούμε?? να μείνει εδώ και να βρεθεί σε συγκεκριμένο τόπο με συγκεκριμένη προετοιμασία ή απλά να αναμένει το ..μοιραίο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Ιδιαίτερα σίγουρος", προσωπικά δεν είμαι για τίποτα. Κάνω μια εκτίμηση της κατάστασης σύμφωνα με όσα γνωρίζω και πιθανολογώ για τα επικείμενα. Εύχομαι να μην επαληθευτώ και να έχω πέσει πολύ έξω στις εκτιμήσεις μου.
    Ωστόσο τα σχόλια και οι απόψεις μας εδώ, δεν έχουν αποκλειστικό ρόλο την πληροφόρηση, αλλά περισσότερο την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.
    Πέραν του τι πράττει ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο (που μπορεί και να μην επιθυμεί να το δηλώσει), εγώ προτρέπω τους φίλους μου να είναι σε ετοιμότητα, κάτι που για μένα είναι και τρόπος ζωής (έσο έτοιμος για όλα).
    Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της ζωής και της καθημερινότητάς μας, αλλά ότι πρέπει να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι για αλλαγές, διότι τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο και σταθερό. Η προετοιμασία για δυσμενείς αλλαγές και καταστάσεις ανάγκης στην ζωή μας, μας κάνει να εκτιμούμε καλύτερα τις μικρές αξίες και τις απολαύσεις που ήδη βιώνουμε και στην τελική να είμαστε πιο ολιγαρκείς και ευτυχισμένοι.
    Εκτός όμως από την ψυχική προετοιμασία, η οποία περιλαμβάνει και την προετοιμασία θανάτου (δικών μας ή του εαυτού μας), προτείνω και την υλική προετοιμασία, καθώς και την πρόνοια ειδικού σχεδιασμού επιβίωσης σε κατάσταση ανάγκης.
    Αυτά μπορεί κανείς να τα δημιουργήσει σιγά σιγά και με λογικό κόστος και η λογική πρέπει να είναι "άστα να υπάρχουν, αχρείαστα να είναι"!

    Σε προηγούμενα άρθρα, έχω αναφερθεί με λεπτομέρειες στην προετοιμασία για τέτοιες καταστάσεις.
    Το να φύγει κανείς στα δύσκολα από την χώρα, προσωπικά δεν θα το ζητήσω ποτέ. Διαφωνώ στην λογική της φυγής. Καθόμαστε να πολεμήσουμε στον τόπο μας και με όλες τις δυσκολίες, για να σώσουμε ότι σώζεται και για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ιδιαίτερος πολιτισμός.
    Επίσης το να αναμένουμε παθητικά το μοιραίο, είναι εξίσου λάθος. Πρέπει να επιβιώσουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως μονάδες και ως λαός. Δεν πρέπει να παραδίδουμε την ζωή και την ελευθερία μας σε κανέναν που την επιβουλεύεται.
    Συνεπώς θα πρέπει να αγωνιστούμε, όπως αγωνιζόμαστε ούτως ή άλλως στην ζωή μας.
    Αυτή τη φορά, θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ίδια μας την επιβίωση και μαζί, για το μέλλον των παιδιών μας.

    Το να βρεθεί σε συγκεκριμένο τόπο, με συγκεκριμένη προετοιμασία και σχέδιο, είναι η καλύτερη λύση που καταφέρνει να πετύχει όλους τους στόχους που εξήγησα.
    Εσύ τι άποψη έχεις;

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά ναι, εσύ είσαι ο μετριοπαθής, ο γυπαετός είναι ο πιο χάρντκορ... δεν ξέρω αν έχω πραγματικά ξεκάθαρη άποψη, μπορώ να αναφέρω απλώς κάποιες γενικότερες παρατηρήσεις... νομίζω πάντα η κατάσταση στον πλανήτη ήταν αποσταθεροποιημένη, δεν είναι κάτι καινούριο το να επίκειται ένα... μπαμ.. και μάλλον πάντα οι λίγοι ευημερούσαν εις βάρος των πολλών, είναι λίγο σαν σταθερές αυτά τα δυο και δεν ξέρω αν όντως μπορούν να αλλάξουν ή αν όντως είναι χαρακτηριστικά της ζωής σ' αυτό το πεδίο... από την άλλη, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τα των δυο αρχαιότερων εμφυτευμάτων, της επιβίωσης και της διαιώνισης, με όλους τους τρόπους που εκδηλώνονται αυτά τα δυο, έρμαια των πεποιθήσεων και της ζωής που άλλοι τους φύτεψαν σε κάθε εποχή... επικρατεί κι αυτή η τρομακτική ψυχική ανωριμότητα γενικότερα και η δυσκολία χειρισμού καταστάσεων, δείχνουμε σα να ξεκινάμε τις ζωές μας από το 0 κάθε φορά και αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος που αμφισβητώ αρκετά τη θεωρία της μετνσάρκωσης... πώς γίνεται να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και το θυμικό να βρίσκεται γενικότερα σε βρεφική ηλικία; υπάρχει όντως προηγούμενη εμπειρία; δεν υπάρχει; υπάρχει και δεν καταγράφεται; σκέφτομαι μετά, τι νόημα έχει αλήθεια να εκπαιδεύσεις τους ανθρωπους να επιβιώνουν πρακτικά, όταν δεν έχουν να επιδείξουν κάτι περαιτέρω; απλά για να επιβιώνουν; και τι νοημα έχει επίσης να φιλοσοφούν και να βρίσκουν λύσεις σκεπτόμενοι για το πώς μπορούν να εξελιχθούν ψυχονοητικά οι άνθρωποι, όταν είναι τόσο δύσκολο ένεκα καταστάσεων να υλοποιηθούν αυτές οι λύσεις; θα το σταματήσω κάπου εδώ... θέλω να πω ότι αναπόφευκτα οδηγούμαι σε υπαρξιακού τυπου σκέψεις παρατηρώντας τη γενικότερη κατάσταση και καταλήγω στο ότι το ανθρώπινο ον είναι τραγικά πεπερασμένο και ευάλωτο, χαρακτηρίζεται από γενική κοινοτυπία μέσα στη βλακεία και τον άθλιο μιμητισμό του, πραγματικές ιδιαιτερότητες παρουσιάζει μια κάποια μειοψηφία, όπως και κλίση για ενδιαφέροντα που αφορούν τα υπόλοιπα εμφυτεύματα πέραν των δυο πρώτων και δεν ξέρω αν πραγματικά έχει νόημα να ασχολείται κανείς για το αν θα ψοφήσουν μερικά μυρια άχρηστων, που μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι αλλα πέρα απ' αυτό δεν έχει και πολύ σημασια για το αν ζουν ή πεθαίνουν, καθότι θα αναπληρωθούν τις επόμενες δεκαετίες από άλλους...

      Διαγραφή
    2. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΨΟΦΑ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΜΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
      ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΨΩΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΩΦΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ή ΚΑΠΟΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΣΟΥ.
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΠΟΤΕ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΑ!!!!!! ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΨΩΦΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΩΝ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΑΞΙΑ ΑΞΙΑΣ, ΨΩΦΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
      ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    4. εμένα ξες τι με αρέσει περισσότερο απ' όλα?? το ότι πράγματι ενοχλείσαι απ' αυτά που γράφω κάποιες φορές έστω και λίγο :)

      πι ες* δεν το χεις χαμπάρι το οτι σε δινει το ρολόι στην ταχυδρομικη λήψη σχολίων ε??? χαχαχαχα!

      Διαγραφή
    5. Τα ένστικτα της επιβίωσης και την διαιώνισης, δεν απασχολούν τους ανθρώπους επειδή είναι πεποιθήσεις που εμφυτεύτηκαν στο παρελθόν! Αυτά είναι ένστικτα και όχι ιδέες του μυαλού μας. Συναντιούνται όμοια σε κάθε ζωντανό ον, είτε αφορά φυτό, ζώο, ψάρι, μικρόβιο ακόμα και στα απλά κύτταρα. Συναντάται σε όλη την φύση και δεν απαιτεί κάποια επιλογή της λογικής.
      Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε ανθρώπινο γένος, αλλά και κανένα είδος ζωής στον πλανήτη.
      Είναι αστείο λοιπόν να συζητάμε για εγκατεστημένες πεποιθήσεις που φύτεψαν κάποιοι "άλλοι"(;) στους ανθρώπους, όταν αυτά αφορούν οτιδήποτε ζει.
      Το θυμικό υπάρχει ως κέντρο αρχέγονων συναισθημάτων και ενστίκτων σε κάθε ανθρώπινο ον και αφορά την ερπετική (ζωώδη) του φύση, ως αναγκαίο εφόδιο για την επιβιώσή του, αλλά και ως εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξή του, ψυχικά και νοητικά.

      Δίχως τα ένστικτα, δεν υπάρχει κίνητρο για την επιβίωση και την εξελικτική μας πορεία.
      Η ψυχική ανωριμότητα που αναφέρεις, δεν είναι δεδομένη για κάθε άνθρωπο, ούτε όλοι οι άνθρωποι ξεκινούν από το μηδέν(0). Αν συμφωνήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που γεννιούνται είναι ατελείς, η διαδικασία της ωριμότητας φέρνει μια κλιμακωτή βαθμίδα προόδου για τον καθένα ξεχωριστά.
      Μόλις ένα παιδί φτάσει σε μια ηλικία που η νοητική του ανάπτυξη επαρκεί για να μας δώσει δείγματα γραφής, μπορούμε να διακρίνουμε το επίπεδο της ψυχικής και νοητικής του βαθμίδας, πάντα συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα παιδιά. Η παλαιά πεποίθηση ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ως άγραφοι χάρτες (tabula rasa), έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Οι άνθρωποι γεννιούνται με συγκεκριμένες ψυχικές και πνευματικές προδιαγραφές, οι οποίες διαφέρουν πολύ μεταξύ των ανθρώπων. Ο επίκτητος παράγοντας του περιβάλλοντος, συμβάλλει αλλά δεν καθορίζει την πορεία του ανθρώπου. Η μετενσάρκωση όπως γνωρίζεις, δεν μεταφέρει την γνώση και την ενθύμηση των προηγούμενων ενσαρκώσεων (λόγω του "θείου ελέους"), ώστε να υπάρξει η ευκαιρία νέων βιωμάτων, που θα εισφέρουν στην ψυχοπνευματική εξέλιξη, απηλλαγμένη από ενοχές και τύψεις του παρελθόντος.

      Διερωτάσαι γιατί είναι τόσο δύσκολο ένεκα καταστάσεων να υλοποιηθούν οι λύσεις της φιλοσοφίας. Η φιλοσοφία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η κατανόηση του σύμπαντος κόσμου και η κατάρριψη των μυστηρίων του, για τον ανθρώπινο νου. Κάθε άνθρωπος, λίγο πολύ, φιλοσοφεί.
      Ωστόσο μετά την "Πτώση", η παρουσία μας στον υλικό κόσμο είναι de facto δύσκολη.
      Βέβαια η όλη δυσκολία (εκτός της φυσικής επιβίωσης), έγκειται στον κατευνασμό του θυμικού μας και στον έλεγχο των ορμεμφύτων μας. Όλα τα λεφτά, είναι η διαδικασία, το ταξίδι!
      Διότι μέσα από αυτή την διαδικασία μαθαίνουμε βιωματικά και έπειτα νοητικά, τον εαυτό μας και μαζί με αυτόν μαθαίνουμε την κοσμική νομοτέλεια που δομεί την φύση.
      Αυτό είναι ο όφελος και ο τελικός μας στόχος.
      Η δυσκολία υπάρχει και απαιτεί κόπο, πόνο και προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο επίπεδο όπως ξέρεις.
      Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άλλους και βρίσκονται ψηλότερα εξελικτικά.

      Το ανθρώπινο ον και πεπερασμένο και ευάλωτο είναι, αλλά γι αυτό ενσαρκώνεται. Έρχεται για να κάνει την υπέρβαση και να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Διότι η πραγματική φύση του ανθρώπου είναι τέλεια και θεϊκή. Κανείς δεν είναι "άχρηστος" λοιπόν και βέβαια κανέναν δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε και πολύ περισσότερο να καταδικάσουμε...

      Η ζωή είναι μια πολύτιμη αξία, που δεν την ορίζει ο άνθρωπος, αλλά ο Δημιουργός. Ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να δημιουργήσει ζωή, οπότε δεν δικαιούται και να την καταστρέψει.
      Αυτά κατάφερε να κατακτήσει η παγκόσμια φιλοσοφία, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Ο ρομαντισμός ως μορφή του ιρασιοναλισμού, δίνει αυτή την εναλλακτική επικοινωνία μέσω της τέχνης. Ασφαλώς η τέχνη μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο και βεβαίως δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον ίδιο τρόπο σε καθεμία συνείδηση. Ο καθένας προσλαμβάνει διαφορετικά τις εντυπώσεις, για τους λόγους που προανέφερες, που όμως ούτε και εσύ έχεις ξεφύγει, άσχετα αν έχεις αυτή την ψευδαίσθηση. Το ανθρώπινο μυαλό έχει συγκεκριμένους τρόπους να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να ξεφύγει από αυτό.
      Γιατί όμως διαχωρίζεις την ψηφιακή επικοινωνία από την προφορική; Εννοείς ότι ο γραπτός λόγος είναι χειρότερος από τον προφορικό ή τοποθετείς στο τραπέζι την διαισθητική επαφή δυο συνομιλητών σε μια εκ του σύνεγγυς συνομιλία, που στον γραπτό δεν υπάρχει;

      Η σύνδεση που κάνεις για τα ένστικτα με τις πεποιθήσεις, είναι κάτι άλλο που δεν δικαιολογεί την αρχική σου άποψη ότι δεν έχει αξία η ζωή μερικών μυριάδων ανθρώπων. Ανέφερες την επιβίωση και την διαιώνιση, ως εμφυτεύματα πεποιθήσεων και όχι ως ένστικτα.
      Η αξία της ζωής ωστόσο, αναλόγως την εποχή και τους πολιτισμούς, έχει διαφορετικό κάθε φορά βάρος. Πέραν αυτών όμως, η φιλοσοφία τοποθετεί την αξία της ζωής σε μια πιο σταθερή και δίκαιη βάση, ακριβώς διότι γνωρίζει αυτά που οι κουλτούρες αγνοούν!
      Όμως δεν θέλω να σε εξαναγκάζω σε διαλόγους που δεν έχεις κέφι να κάνεις και κλείνω εδώ.

      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Κλείνω και εγώ, εξηγώντας μόνο ότι δεν έπεσα σε καμία αντίφαση. Το ότι ανέφερα τον μηχανισμό που λειτουργεί ο εγκέφαλος (ότι είναι κοινός σε όλους), δεν σημαίνει ότι εξάγει και τα ίδια αποτελέσματα σε κάθε άνθρωπο. Υπάρχουν άπειροι λόγοι που ο καθένας σχηματίζει και μια διαφορετική και ιδιαίτερη εντύπωση για κάθε προσλαμβανόμενο ερέθισμα. Δεν θα τους αναπτύξω, αλλά αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος. Κλείνω και καληνυχτίζω.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  31. Δείτε αυτό εδώ παρακαλώ:
    https://hellas-now.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF/
    Λαοδίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΕΜΕΚ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ? ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΤΙΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η ΣΚΡΟΦΑ??
    ΜΠΑΑΑΑ ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΑΝΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΣΤΡΙΩΤΗΣ. ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!
    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/02/blog-post_577.html#more

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ NOVARTIS ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΛΙΝΟΜΟΥΡΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ .....
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ... ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΤΕ '' ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΘΩΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΝΩΣΗ ''
    Ο ΘΥΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΕΥΡΩΗΛΙΘΙΟΙ
    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. OI MOYΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ.
    Παιδεραστία με κρατική αναγνώριση και αμοιβή. Οι αυριανοί "Ευρωπαίοι".
    http://zeys-elaynon.blogspot.gr/2018/02/oi-moy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Εάν δεν κάνω λάθος το Δ.Ν.Τ. ήρθε στην Ελλάδα επί Γ. Παπανδρέου, το 2010… τότε Πρόεδρος στις Η.Π.Α. ήταν ο Μπ. Ομπάμα. Ναι! Αλλά… Μπ. Ομπάμα, Α. Μέρκελ, Ν. Σαρκοζί, Γ. Παπανδρέου. Α. Σαμαράς, Α. Τσίπρας κ.λ.π. ήταν και παραμένουν μαριονέτες στα Ευρωπαϊκά σχέδια των Χάζαρων τραπεζιτών. Ποιος θυμάται πλέον κάποιον με το ονοματεπώνυμο Ντομινίκ Στρος Καν; Για όσους δεν θυμούνται και είναι πολλοί σε αυτό τον τόπο, ο Στρος Καν το 2010 ήταν ήδη Πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. και αντίθετος σε όλα αυτά τα παράνομα και πρωτόγνωρα που αποφασιζόντουσαν για την Ελλάδα, συγκεκριμένα τότε είχε δηλώσει ότι …»Οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά»… λίγο αργότερα του έστησαν την κατάσταση με την καμαριέρα, όπου το 2011 ως χαρτί τον έκαψαν ακόμα και από την υποψηφιότητα για της Προεδρικές εκλογές του 2012 στην Γαλλία.

    Την θέση του την πήρε η τωρινή Πρόεδρος του Δ.Ν.Τ. η Κ. Λαγκάρντ, όπου όσο αφορά το ζήτημα Ελλάδα, έπραξε αυτά, που δεν ήθελε να πράξει ο Στρος Καν… η ζωή όμως προχωράει, τα πράγματα αλλάζουν. Έφυγε από την Προεδρία των Η.Π.Α. το καρατσογλάνι ο Ομπάμα και ήρθε ο Ντ. Τραμπ. Οπωσδήποτε και θα αναζητηθούν οι αιτίες και πέσουν ποινές στα στελέχη του Δ.Ν.Τ. που παραβιάζοντας όλους του διεθνείς κανόνες εκ μέρους των Χάζαρων τραπεζιτών και υπέρ του 4ου Ράιχ, κατέστησαν τους άλλοτε ηττημένους του Α&Β Π.Π. σε θριαμβευτές και νικητές στην Ευρώπη.

    Η Γερμανική εθνική ολοκλήρωση περνάει από την Ελλάδα, και το γνωρίζουν τόσο οι Αγγλοσάξονες, όσο και οι Σλάβοι. Βεβαίως και θα διαλυθεί το 4ο Ράιχ, που απλά χρησιμοποίησε την Ε.Ο.Κ. για την επώαση, και χρησιμοποιεί την Ε.Ε. ως το κέλυφος για την εκκόλαψη του… από την διάλυση του 4ου Ράιχ, αργά η γρήγορα θα προκύψει η αναγέννηση του Β΄Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, που θα ονομαστή ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ. Αυτή είναι και η μοναδική μας ελπίδα για να συνεχίσουν κάποιοι λίγοι από εμάς να υπάρχουν στην χώρα των Ελλήνων. Εάν δεν δεχθούμε τον παγκόσμιο ηγετικό μας ρόλο… θα μας διαμελίσουν, αφήνοντας Στερεά (όχι Ιόνιο) και Πελοπόννησο στο 4ο Ράιχ που από πλευράς ορυκτού πλούτου, είναι άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΛΥΚΙΕ ΖΗΤΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

    https://www.echedoros-a.gr/2018/02/blog-post_597.html

    Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
    Σκόπια: Η «παγκόσμια συνάντηση παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου»

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Μακεδονία του Αιγαίου" ονομάζουν οι Σκοπιανοί την ελληνική Μακεδονία, θεωρώντας ότι η Μακεδονία είναι μοιρασμένη σε τρία κομμάτια: την ελληνική "Μακεδονία του Αιγαίου", την Βουλγαρική "Μακεδονία του Πιρίν" και την δική τους "Σλαβική Μακεδονία".
    Όταν αναφέρονται στα "παιδιά προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου" προφανώς εννοούν τους απογόνους των κομμουνιστών και αυτών του παιδομαζώματος που διέπραξαν οι κομμουνιστές, κατά την υποχώρησή τους από την ελληνική επικράτεια, στο τέλος του 1949, με την νίκη του ελληνικού κράτους κατά της κομμουνιστικής απειλής (που ήθελε να χαρίσει την Μακεδονία, στους Γιουγκοσλάβους και τους Βούλγαρους).
    Η προπαγάνδα τους, έχει κατασκευάσει ένα "Μακεδονικό έθνος", που ζει μεν ελεύθερο στη χώρα των Σκοπίων και σκλαβωμένο στην Ελλάδα και την Βουλγαρία!
    Θέλουν να στηρίξουν άλλοθι για "αλυτρωτισμό" και διεκδίκηση εδαφών σε βάρος της Μακεδονίας μας, ώστε να βγουν στο Αιγαίο. Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους "Μακεδόνες" ομόφυλούς τους, μια παρόμοια ρητορική της Τουρκίας για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.
    Στα πλαίσια αυτής της διαχρονικής τους προπαγάνδας, έχουν κατασκευάσει ολόκληρη μυθολογία, που την ασκούν στην πράξη σε οργανώσεις, συνέδρια, φόρουμς και "παγκόσμιες συναντήσεις"...

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΥΚΙΕ

      ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΕ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
      ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ

      ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
      ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
      ΕΧΕΙ ΞΑΜΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣ ΒΟΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 25% ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΛΑΒΙΚΑ
      ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΓΡΑΨΩ
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

      ΑΓΝΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, δεν είναι απόρρητα αυτά. Είναι γνωστά εδώ και καιρό, οπότε τα αφήνω δημόσια.
      Το ποσοστό 25% είναι ολωσδιόλου αβάσιμο και ψευδές. Πρόκειται για προπαγάνδα.
      Το πραγματικό ποσοστό για την Μακεδονία πρέπει να κυμαίνεται κάτω από το 1%. Σε σύνολο πληθυσμού της Μακεδονίας 2.487.447 ακτοίκων, οι σλαβόφωνοι κυμαίνονται από 10-30.000 κατοίκους.
      Μιλάμε για ορισμένους κατοίκους της Φλώρινας και της Καστοριάς, οι οποίοι είναι σλαβόφωνοι, απομεινάρια των βαλκανικών πολέμων και ανθέλληνες. Αυτοί έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από το Ουράνιο Τόξο (δημιούργημα Sorros) και την προπαγάνδα των Σκοπιανών, όπως ακριβώς λειτουργεί η Τουρκική προπαγάνδα στους Έλληνες μουσουλμάνους και τους Πομάκους της Θράκης.
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  39. Aix μου άρεσε η πίσω σιδερένια πόρτα...με το αγιόκλιμα.!! Ειδικά οι ντοματιές στην αυλή δίπλα στο συρματόπλεγμα, για να μην αναφέρω το μαύρο ντοματάκι απο την Κριμαία....χαχαχα βλέπεις σαν ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ που είμαι πετάω,πάω και βλέπω τα πάντα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαύρος αετός ? ή μαύρος κόρακας ? Ιδού η απορία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξες μπάρμπα (1965 γεννηθείς είσαι) πόσοι σαν και σένα μου το σπικάρουν το ποίημα;;; Ουυυ πολλοί μπαρμπάδες και θείτσες σαν την κατσικούλα σου, που ναι μεν νομιζουν ότι είναι έξυπνοι και Στιλπνοπούλια...αλλά είναι πόμολα δίχως στίλβο.Βασικά τόσο εσύ όσο και η μαριά η aix απο πάνω ξεκινήσατε με αυτογκόλ απο τα αποδυτήρια...διότι τα φατσοβιβλία είναι για κάτι σαν του λόγου σας....και σίγουρα ΔΕΝ είμαστε φίλοι, διότι είμαστε τελείως διαφορετικοί.
      Μαύρος κόρακας είναι ένα όνομα που ταιριάζει περισσότερο σε σένα, καθότι είσαι μαυριδερός και ίδιος στην όψη με κοράκι ....ΔΕΝ ανήκουμε στην ίδια φυλή...περισσότερο ομοιάζεις με τους Ινδούς τους οποίους και έχεις επισκευθεί και θαυμάζεις.

      Δεν είμαι κλώνος κανενός...και σίγουρα δεν είμαι σαν τους άλλους...οπότε Περίλαμπρο κατσαβίδι, μάλλον σε λάθος διεύθυνση-μπλόγκ τόσο εσύ όσο και η κυράτσα σου aix γράφετε τα μηνυματάκια σας διότι εδώ δεν διαθέτουμε ούτε "αιλληνέζους" ούτε μας αρέσει η τράνς μουσική.Σε κανένα πρωινάδικο της Λίτσας Πατέρα ναι για εκεί είστε...εδώ το πάτωμα γλυστράει...κάναμε παρκέ.

      πι .ες All you spew is nonsensical garbage.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η κατηγορία "είσαι ένας παραμορφωμένος φασίστας, εσύ και οι υπόλοιποι της ομαδούλας σου" είναι προσβλητικό και δεν ταιριάζει στο ύφος που έδειχνες προηγουμένως, aix!
      Μπορεί να σου αρέσει να πετάς την λάσπη σου γύρω γύρω, αλλά μόνο εσύ τελικά χαρακτηρίζεται ανάλογα, από τον κακόβουλο λόγο σου (τουλάχιστον εδώ, στον χώρο που γράφεις).
      Σε παρακαλώ λοιπόν να μην επανέλθεις με προσβλητικούς όρους για κανέναν, γιατί πραγματικά δεν θέλω να διαγράψω τα σχόλιά σου.
      Μην με αναγκάσεις, Ο.Κ.;
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή
  41. Τι πιο ωραίο η ύπαρξη διαφορετικών οντοτητων και η συνδιαλλαγή αυτών... Δυστυχώς όμως οταν ποτιζεται η προσωπικότητα από υπέρμετρο εγωισμό χάνεται η αξία της προσωπικοτητας αυτής. Και δω δυστυχώς εχουν επικρατήσει εγωιστικοι νοες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαίρομαι που παραδέχεσαι μόνη σου ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ...αλλά μην ποιάνεις στο στόμα σου τους Ποντιους, διότι οι Πόντιοι είναι Έλληνες.!! Στην Κριμαία ξέρεις εκτός απο Ποντίους έχει και Τάταρους, που είναι τουρκόφωνο μουσουλμανικό φύλο. Ταταρομογγόλα είσαι...αν αναρτήσω φώτο με την φάτσα σου/σας θα καταλάβουν οι αναγνώστες τι εννοώ. Άλλωστε μια εικόνα χίλιες λέξεις δεν λένε;;; Να δούνε όλοι ποιά είναι αυτά τα άτομα που αποκαλούνε κοροιδευτικά τους Έλληνες...."αιλληνέζους" και κρατάνε την κοιλιά τους απο τα γέλια.

    Υ.Γ Εγώ δεν είμαι τόσο καλός όσο ο Λύκιος...εγώ κάνω τους φασίστες να μοιάζουν με παιδάκια του δημοτικού μπροστά μου...είμαι κατι πολύ πιο ΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δυστυχώς η aix, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και άνοιξε τον οχετό με την ακατάσχετη βωμολοχία της, βρίζοντας χυδαία τους πάντες!
    Λυπάμαι αλλά έχασες το βήμα που σου προσέφερα απλόχερα!
    Κανένα από τα σχόλια που μόλις έγραψες, δεν θα δημοσιευτεί.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ασπρε αετέ στο ύψος σου εσύ πέτα ψηλά
    τόσο ψηλά που αν κοτσηλίσεις
    να μη μας πάρουν τα σκάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Μαθηματακι ηθικης". Οχι, ο σκοπος μου δεν ειναι να φανω συγκαταβατικος (patronizing), υπονοωντας καποια ανωτεροτητα απο μερους μου, θελω απλα να μεταφερω κατανοητα τη σκεψη μου ωστε κανεις μας να χαλαει ασκοπα το χρονο του. Δεν θεωρω εαυτον ανωτερο. Αλλωστε τι θα πει "ανωτερος"; Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε ισοτιμοι, (ειχε εξηγησει ο φιλτατος διαχειριστης, πολυ ωραια παλιοτερα την "ισοτιμοτητα") διοτι φερουμε μεσα μας την δυνατοτητα ολοκληρωσης, το "εν δυναμει". Απλα υπαρχει μια διαφορα φασης. Καποιοι ειναι χρονικα λιγο πιο μπροστα και καποιοι λιγο πιο πισω. Ειναι σωφρον βεβαια, να παρατηρουμε τους "πιο μπροστα", για να τους προσεγγισουμε συντομοτερα, για το δικο μας καλο πάντα, για να μην υποφερουμε ως τραγικα προσωπα.

    Τραγικο προσωπο ειναι αυτο που ενω πιστευει πως πραττει δικαια και σωστα, λανθανει και αυτο φυσικα θα το πληρωσει αναποφευκτα με πονο ως πεπρωμενο/καρμα. Χρεος των φιλων ειναι να του δειξουν αυτη την λανθασμενη συμπεριφορα, μηπως και την αντιληφθει και την διορθωσει, γινομενος ετσι σοφοτερος και πιο ελευθερος βαρων (karma-free). Αυτη δεν ειναι ευχαριστη διαδικασια διοτι προσκρουει στο εγω, τουναντιον μαλιστα ειναι δυσαρεστη, ομως ειναι απειρως προτιμοτερη του δρομου του πονου που νομοτελειακα θα επελθει.

    Δεν υπαρχουν λοιπον ανθρωποι που να αξιζουν λιγοτερο. Απο τη στιγμη που υπαρχει ζωη μεσα τους, η υπαρξη τους ειναι ιερη και σιγουρα δεν ειναι στο χερι μας, ουδεμια κριση περι αυτου. Αυτη η αντιληψη εχει καλλιεργηθει εντεχνως απο καποιες ομαδες (πχ τεκτονες,μασονοι κτλ), προφανως επι σκοπο. Λενε λοιπον πως: "Οσοι ανθρωποι δεν εχουν ακομα μυηθει (be initiated=αρχικοποιηθει), ειναι σαν ζωντανοι-νεκροι ενα πραγμα, οποτε καντε τους οτι θελετε χωρις τυψεις, δεν καταλαβαινουν, δεν πονανε, ειναι σαν ζωα". Κατι παρομοιο λεγαμε και για το αν ειναι σωστο να τρωμε κρεας, πως καλο ειναι να μην τρωμε το κρεας απο ζωα που δειχνουν εξελικτικα ανωτερα και εχουν αντιστοιχη αντιληψη, διοτι ειναι κριμα να τα σκοτωνουμε. Αυτη η σκεψη ομως ειναι λαθος, διοτι καθε ανθρωπος ανα πασα στιγμη μπορει να αφυπνιστει ή να αφυπνιζεται, δεν χρειαζεται να μυηθει καπου ωστε να το πετυχει αυτο. Ακομα και αυτο να μην συμβει, κανεις δεν εχει το δικαιωμα να καταστρατηγει τα ανθρωπινα δικαιωματα που ολοι οι ανθρωποι ανεξαιρετως εχουν. Οπως ειπε ωραια ο Λυκιος, ο ανθρωπινος νους δεν δικαιουται να καταστρεφει ανθρωπινη ζωη. Δεν ειναι δικια του για να την καταστρεψει, δεν του ανηκει.Η ζωη ειναι ανωτερη και απο το νου με τα δημιουργηματα του και απο τα συναισθηματα οπως η αγαπη και απο ολα αυτα. Στην Ανατολη υπαρχει ενα μαντρα για τους ανθρωπους της διανοησης που ισχυριζονται πως εαν κατανοηθει πληρως, τοτε οδηγει στην φωτιση. Αυτο παει: "Δεν ειμαι το σωμα μου, δεν ειμαι καν ο νους μου" Και ο λογος ειναι πως ο "γραμματιζουμενος" ταυτιζεται σε μεγαλο βαθμο με το νου του. Σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να ταυτιζεται με το σωμα του, αλλα και παλι δεν ειναι αρκετο. Σκοπος μας ειναι να ταυτιστουμε με τη ζωη που υπαρχει μεσα μας.

    Παρατηρησα μια αρκετα ενδιαφερουσα συζητηση εν ταχει απο το κινητο, κριμα που τωρα ειναι κατα το ημισυ σβησμενη. Θα ηθελα να προσθεσω και εγω την προσεγγιση μου, αν και η απαντηση σου Λυκιε με βρισκει συμφωνο στα περισσοτερα.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η μετενσαρκωση ειναι ενα φλεγον ζητημα και το εχω μελετησει και εγω αρκετα. Η καταληξη αυτης της ερευνας ειναι πως ολα δειχνουν πως υπαρχει αλλα οχι ετσι ακριβως οπως την φανταζομαστε. Ο Γκουρτζιεφ χρησιμοποιουσε τον ορο "επανεμφανιση" και οχι μετενσαρκωση και ειναι αρκετα λογικο. Εαν εγω ειμαι ο Νικος σε αυτη τη ζωη, με τις εμπειριες μου και τις πεποιθησεις μου, τοτε οταν πεθανω, θα πεθανουν και αυτες. Τι θα μεινει απο ολα αυτα; Τιποτα. Καλυτερα κιολας, αν το σκεφτουμε καλα. Σαν τι θα μπορουσε να μεινει δηλαδη; Τοτε, τι μενει; Ο χαρακτηρας, μονο κατι που εχει χαραχθει πολυ βαθια μεσα μου και εχει κρυσταλλωθει με τον χρονο και την εφαρμογη και εχει γινει πια εξις(συνηθεια) μπορει να "περασει". Αρα υπαρχει νοημα στο να εξελισσομαστε ψυχονοητικα διοτι αυτη η ποιοτητα "μενει", δεν χανεται.Ο ανθρωπος οντως δεν γεννιεται ως αγραφος χαρτης (tabula rasa), ο νους ειναι αυτος που γεννιεται ετσι. Εχοντας ο ανθρωπος μια Α ψυχονοητικη εξελιξη, τοτε ο νους γρηγορα απορροφα και μαθαινει και καλυπτει το κενο. Αυτο δειχνει και μια αναγκη να φτιαξουμε τον κοσμο με τετοιον τροπο, ωστε να μας διδαξει αν ξαναερθουμε, αυτα που θελουμε εμεις να διδαχθουμε ωστε να γινουμε οσο καλυτεροι ανθρωποι γινεται. Αρα η μαχη δεν αφορα μονο τα παιδια μας, αλλα και εμας τους ιδιους.

    Το θεμα δεν ειναι αν θα πεθανουν καποια εκατομμυρια ανθρωποι. 55 εκατομμυρια πεθαινουν καθε χρονο ετσι κι αλλιως, αλλα 134 εκατομμυρια γεννιουνται. Αν υποθεσουμε πως αυτη η διαδοχη ισχυει, καθως δεν μπορουμε να ξερουμε μετα βεβαιοτητας, το θεμα ειναι πως καθε νεοτερη γενια γοργα εκφυλισσεται και γινεται ολο και πιο ανελευθερη και ελεγχομενη. Αποτυγχανουμε να μεταφερουμε τον πυρσο και η μεγγενη στενευει. Εδω βρισκεται το πεδιο της μαχης μας. Τι κανουμε λοιπον;

    Θαρρω πως η μονη προετοιμασια ειναι η εσωτερικη και ψυχικη προετοιμασια. Η υλικη προετοιμασια μπορει να ειναι χρησιμη, αν μας βοηθαει να νοιωσουμε περισσοτερη αυτοπεποιθηση. Προσωπικα μιλωντας σε ατομικο επιπεδο και οχι ως χωρα, δεν κανω καμια υλικη προετοιμασια. Αυτο που φροντισα να κανω ειναι να προετοιμαστω εσωτερικα, και αυτο ειναι κατι που θα εκανα ουτως ή αλλως, και οχι επειδη ακουω πως "κατι ερχεται". Αυτα τα ακουω βερεσέ απο μικρος. Ακομα και αν ερθει το τελος του κοσμου, ε και, τι εγινε δηλαδη; So fucking what? Ανθρωποι δεν ειμαστε; Η μοιρα του ανθρωπου δεν ειναι να πεθαινει; Ε τοτε τι σκαμε τοσο πολυ, μηπως καποια στιγμη πεθανουμε; Μακαρι να πεθανουμε με κανα εντυπωσιακο τροπο να πουμε και κανα "Ουαου, αξιζε το κοπο" και οχι απο πεσιμο ή χεσιμο. Τι φοβομαστε δηλαδη; Οι αδικοι φοβουνται. Ας φροντισουμε να ζουμε μια δικαιη ζωη και να μην αδικουμε κανενα, που ειναι απολυτως στο χερι μας, και τα αλλα που δεν ειναι στο χερι μας, δεν ειναι δουλεια μας να μας απασχολουν. Οτι ειναι να γινει, θα γινει. Εγω φοβαμαι μονο, μην φανω κατωτερος των περιστασεων. Αλλα αυτο μενει να φανει, αφορα το μελλον.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Επισης, ειναι πολυ σημαντικο να κραταμε τα μποσικα, και να μην παρασυρομαστε σε αναμονες γεγονοτων. Τιποτα δεν ειναι γραμμενο. Ολα παιζουν. Εαν κατι συμβει ή οχι, εξαρταται απο την συμπεριφορα των πολλων. Εαν οι πολλοι αντισταθουν, τοτε το "αναμενομενο" μελλον δεν θα συμβει. Ακομα και στην αγια γραφη υπαρχει μια ιστορια οπου ο Θεος ειπε πως θα καταστρεψει μια πολη επειδη ηταν πολυ αδικη, και το ειπε σε καποιον που το μετεφερε στους ανθρωπους της πολης αυτης, που μολις το ακουσαν ειπαν "Ωχ αμαν,οντως το χαμε παραχεσει, μετανοουμε τωρα και αλλαζουμε συμπεριφορα" και ο Θεος το ειδε αυτο και αλλαξε γνωμη και δεν την κατεστρεψε. Οταν πηγε ο "προφητης" και του 'πε: "Ρε Θεε,πως με εξεθεσες ετσι, γιατι δεν την κατεστρεψες την πολη οπως ειπες;" του απαντησε: "Αφου αλλαξανε ροτα, γιατι να τους καταστρεψω;"
    Ο Θεος ο ιδιος αλλαξε γνωμη για το τι θα κανει. Και μετα εμεις συμπεριφερομαστε λες και το μελλον εχει χαραχθει στο μαρμαρο. Ολα παιζουν, ρευστα ειναι και εξαρτωνται αποκλειστικα απο την συμπεριφορα των πολλων. Απλα καποιοι επιτηδειοι εμφανιζουν καποια πραγαμτα ως αναποφευκτα ωστε να παρασυρθουν οι πολλοι και να δωσουν την συναινεση τους λεγοντας "Ε, αφου ειναι να γινει ετσι, τι να κανουμε, τοχουν αποφασισει ηδη". "Πιπες", λεω εγω

    Οσον αφορα τα ενστικτα, αυτα μπορουν να ιδωθουν ως προεγκαταστημενες ροπες συμπεριφορας σε καθε ζωντανο οργανισμο. Τωρα, απο ποιον; Εικαζω τον Δημιουργο. Δεν ειναι ουτε καλα, ουτε κακα απο μονα τους. Ποια ειναι τα ενστικτα; Ειναι δυσκολο αυτο να απαντηθει. Ειναι αληθεια ωστοσο πως ειναι πανδυσκολο να απελευθερωθει καποιος απο τη δραση τους. Αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν μπορει να ειναι εξυπνος, διοτι υπαρχουν αρκετα ενστικτα που ειναι αντιθετικα. Καποιος μπορει να επιλεγει κατα το δοκουν ποια θα προτιμησει.
    Αναφερθηκε το ενστικτο της επιβιωσης. ΟΚ, αλλα υπαρχει και το ενστικτο θανατου, η λεγομενη ορμη προς θανατο. Υπαρχει επισης και η ορμη προς τη θεοτητα του πνευματικου/δημιουργικου (θεά Αθηνά) που παλι ειναι αντιθετικη. Αρα εν πολλοις πιο πολυ σαν δικαιολογια μπορει να χρησιμοποιειται παρα σαν αναποφευκτη αναγκαιοτητα. Ειπαμε ομως πως θελουμε να τα βιωσουμε ολα, προτου επιχειρησουμε να ανελθουμε ολων αυτων των επιδρασεων που ασκουνται πανω μας ως αναγκες. Εδω πρεπει να φερθουμε εξυπνα. Πχ δεν βιωνουμε την αποδομητικη ικανοτητα (Τυφων) μονο με το να πλακωνουμε καποιον στο ξυλο μεχρι να τον στειλουμε νοσοκομειο. Ειναι σαφως ενας τροπος, αλλα ενας ηλιθιος τροπος. Μπορει καλλιστα να αποτελει ενα πολυ απολαυστικο παιχνιδι μεταξυ συναινουντων ενηλικων, περισσοτερο νοητικο παρα υλικο. Και οταν λεμε ενηλικες, δεν εννοουμε ηλικιακα, αλλα βασει συμπεριφορας.

    Τελος, επειδη μιλησαμε για ελληνισμο, ανακαλυπτω συνεχως νεες πτυχες στο "ουκ εν τω πολλω το ευ" σε σημειο που σκεφτομαι να το προτιμησω απο το "μηδεν αγαν" ως μοτο.

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΥΓ."Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, αυτο είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Α, να πω και κατι απο τα πολλα που παρελειψα.
    Προσωπικα, ουδολως με απασχολει εαν καποιος ή καποια ειναι τουρκοφωνη ταταρομογγολα μουσουλμανα. Το περιεχομενο μετραει. Στα υπολοιπα ουτε ενα ανοιγοκλεισμα ματιων δεν θα ξοδευα. Ας μην κρινουμε εξωτερικα

    Ελ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΌΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΟ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ψιτ Στοχαστουλη θεάς μας πιες τελικά την δική σου καταγωγής.? Μην ντρέπεσαι καλέ μπαμ κανει απο μακριά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΗ?

      ΑΓΝΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  51. Ευθεία απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας από την Τουρκία: «Θα σας εξουδετερώσουμε» – Πάμε για σύγκρουση – Ωρα να «μιλήσουν» τα όπλα

    https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF.html

    ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σιγουρα οι φιλοι οφειλουν να μας λενε την αληθεια οσο πικρη κι αν ειναι. Αλλιως ειναι απλοι γνωστοι μας που δεν ενδιαφερονται απαραιτητα για την εξελιξη μας. Αν εμεις δεν θελουμε να ακουμε αληθειες, ειναι δικο μας προβλημα. Δεν λεω αν δεν ειμαστε ετοιμοι να ακουσουμε αληθειες. Εκει υπαρχει μια μικρη διαφορα, την οποια ο φιλος που ενδιαφερεται πραγματικα για μας, μπορει να διακρινει και να μας περασει το μηνυμα με τροπο. Σε ολα χρειαζεται διακριση και για καθε ανθρωπο, εξατομικευμενη μεθοδο προσεγγισης.

    Εχω ακουσει αρκετα συχνα τελευταια την αποψη οτι ετσι οπως εχει «καταντησει» ο κοσμος μας, αναγκαστικα, πολλοι ανθρωποι αξιζει να γινουν κιμας στην μηχανη που θα σαρρωσει τα παντα. Σα να μην εχει αξια η ανθρωπινη τους υποσταση επειδη οι ιδιοι καταφεραν να την «εξευτελισουν». Επειδη οι ιδιοι απαξιωσαν το δωρο της ζωης. Αν ειναι ετσι, ποιος ειναι σε θεση να κρινει σε τι βαθμο απαξιωθηκε ή οχι η ζωη καποιου; Ποιος ειναι αυτος που στεκει «υπερανω» και αποφασιζει ποιος θα παει στην κιμαδομηχανη και ποιος θα σωθει; Η κριση δεν ανηκει σε κανενα πεπερασμενο ον οπότε εχει μεγαλη σημασια αυτο που εγραψες αγαπητε Ελ.Στοχαστη οτι «Δεν υπαρχουν λοιπον ανθρωποι που να αξιζουν λιγοτερο. Απο τη στιγμη που υπαρχει ζωη μεσα τους, η υπαρξη τους ειναι ιερη και σιγουρα δεν ειναι στο χερι μας, ουδεμια κριση περι αυτου». Γιατι; Επειδη το Τελειο/Απειρο(η Ζωη) χωραει ολα τα ατελη και πεπερασμενα εντος του(της) και ειναι νομος να τροφοδοτει(ζωοδοτει) με ευκαιριες για αλλαγή αν εκεινα επιλεξουν να ανακατευθυνουν την θεληση τους. Μου εγραφε ενας φιλος προχτες οτι οι ευκαιριες καποιες φορες στερευουν και τον ρωτησα ποιος αποφασιζει ποσες ευκαιριες ειναι αρκετες για οριστικο «κλεισιμο μιας πορτας» προς τα ανω...Σε πεπερασμενα κυκλωματα(κυκλους ζωης) υπαρχουν ορια και κανονες. Η ζωη ομως στον πυρηνα της ειναι απειρη.

    Οσον αφορα την υλικη προετοιμασια, δεν βλαπτει να υπαρχει ενα πλανο για διαφορετικα σεναρια...Πολυ δε περισσοτερο οταν τα σημεια υπαρχουν για να προειδοποιουν. Και μαλιστα οταν απο μια στοιχειωδη ετοιμοτητα μπορει να εξαρτηθει η παραταση της ζωης/επιβιωσης σου ή η βοηθεια για την επιβιωση καποιου αλλου...Των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν...Κι ας φανουν αχρειαστα εν τελει. Και τι εγινε; Δεν θα νιωσουμε χαζοι αν χρειαστει να περασουμε μια βδομαδα εκτος σπιτιου για παραδειγμα, να ψαχνουμε να βρουμε σκηνη τελευταια στιγμη ή αδιαβροχο για να προστατευσουμε τα ρουχα μας αντι να τα εχουμε σε ενα σακιδιο εκτακτης αναγκης; Σαν το βαλιτσακι πρωτων βοηθειων που φερουμε στο αμαξι μας ενα πραγμα. Το ιδιο ειναι να εχεις την γαζα στο πορτμπαγκαζ και το ιδιο ειναι να ψαχνεις φαρμακειο να εφημερευει στην εκδρομη σου για να πιασεις τον Μαη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φυσικα, η εσωτερικη και ψυχικη προετοιμασια προηγειται της υλικης απο την αποψη οτι εχεις δουλεψει στο μυαλο σου την αξια και αναγκη υπαρξης της τελευταιας. Το σωμα σου, το προστατευεις αφου ειναι το οχημα για να βιωσει η ψυχη τις εμπειριες της. Ναι, σιγουρα θα φυγουμε απο εδω αργα ή γρηγορα αλλά ας γινει εχοντας παρει οσα περισσοτερα μαθηματα μπορουμε να σηκωσουμε για αυτην την εξεταστικη. Γιατι να κουβαλαμε χρωστουμενα και στην επομενη;

    Και φυσικα τιποτα δεν ειναι τοσο ανεξιτηλα χαραγμενο ως «πεπρωμενο» που να μην μπορει η ελευθερη βουληση να το ανατρεψει.

    Να δουμε λιγο ενα κειμενακι για τα ενστικτα;

    http://www.nea-acropoli-athens.gr/arthra/psixologia/421-ta-enstikta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τραγουδακι αποψε;

    https://www.youtube.com/watch?v=L4tF9EnbcxU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πολεμικό Ναυτικό
    «Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο ο ελληνικός στόλος – Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ
    233
    Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε θέση μάχης στον κόλπο της Νάουσας στην Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΝ έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.


    Φρεγάτες και υποβρύχια του ΠΝ έχουν απλωθεί και ελέγχουν όλα τα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια σταυροδρόμια για τον έλεγχο του Αιγαίου.

    Όχι τυχαία φυσικά καθώς παλαιόθεν ο κόλπος της Νάουσας, στα βόρεια της Πάρου, υπήρξε στρατηγικής σημασίας σημείο για τον έλεγχο του κεντρικού Αιγαίου αλλά και ορμητήριο θαλάσσιων πολεμικών επιχειρήσεων ιστορικής σημασίας ειδικά την περίοδο πριν και κατά τα Ορλωφικά.

    Το ελληνικό γενικό επιτελείο είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για τις επόμενες κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο , στο οποίο πιθανόν οι νεο-οθωμανοί ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες, μετά και την τελευταία άκρως προκλητική παρενόχληση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός κ.Κουρουπλή.

    Το πολεμικό πλοίο χρησιμοποιεί τη στρατηγική λόγω θέσης θαλάσσια περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου.
    Η θέα της φρεγάτας που παραμένει αρόδου στο λιμάνι εμπνέει το αίσθημα της ασφάλειας καθώς η εποχή βάλλεται από κινδύνους πανταχόθεν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνουν όσοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές διακατέχονται από έστω κι ελάχιστο πατριωτισμό, να αγοράσουν-διαθέσουν καύσιμα για στόλο και αεροπορία, καθώς και να διαθέσουν ποσά για άμεση αγορά εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων.
      Η κίνηση του στόλου στο Αιγαίο καθώς και οι διαρκείς αναχαιτίσεις και περιπολίες των αεροσκαφών, δημιουργούν ένα τεράστιο κόστος. Καλά είναι να μην επιβαρύνει αποκλειστικά την ασθενή εθνική μας οικονομία...
      ΛΥΚΙΟΣ.

      Διαγραφή


  56. Το "Ομοιος ομοιω αει πελαζει" (ο ομοιος παντα προσεγγιζει τον ομοιο) αφορα εσωτερικα χαρακτηριστικα και οχι εξωτερικα. Η γλωσσα δεν αποτελει ενα τετοιο στοιχειο. Καθε ανθρωπος ομιλει τουλαχιστον την γλωσσα της χωρας στην οποια γεννηθηκε, αυτο δεν τον κανει να αξιζει λιγοτερο ή περισσοτερο. Αρα ο χαρακτηρισμος "τουρκοφωνος" δεν δειχνει κατι απο μονος του. Αν ειναι Τουρκος ή Μογγολος, αυτο εχει να κανει με την υπηκοοτητα του που αφορα την χωρα στην οποια βρισκεται. Αποτελει νομικο δεσμο με την αντιστοιχη κρατικη οντοτητα. Παλι δεν λεει τιποτα. Το θρησκευμα δε, κατα συντριπτικο ποσοστο, παλι δεν συμβαινει με συνειδητη επιλογη, αλλα προσκολλαται κατα συνηθεια. Αρα, ουτε ο μουσουλμανος ειναι κατ'αναγκη κακος και εχθρος. Και αν θελεις να το δεις και ετσι, η περιοχη της Ιωνιας (σημερινη Τουρκια) αποτελει περιοχη με τρισχιλιετη ελληνικη παρουσια και ιστορια που δεν ξεγραφεται επειδη πριν λιγοτερο απο εναν αιωνα οι Τουρκοι προεβησαν στην καταστροφη της, ουτε αποτελει την πρωτη φορα που κατι τετοιο συνεβη. Αρα δεν εχει σημασια αν καποιος ειναι τουρκοφωνος ταταρος μογγολος μουσουλμανος, διοτι μπορει να ειναι ελληνας και να μην το γνωριζει. Δεν ειναι κακο λοιπον να ειναι καποιος ολα αυτα. Δεχομαι ωστοσο πως αποτελει ενα ενδεικτικο στοιχειο πως πιθανοτητα θα ακολουθει μια διαμορφωση και κατηχηση κατα βαση εχθρικη. Αυτο ειναι σοφο να μην το παραβλεπουμε, οπως και το στοιχειο πως ουδεποτε επελεξε αυτη τη ζωη αλλα την "βρηκε". Σαφως ειναι ευθυνη του πως την αποδεχτηκε συναινετικα, αλλα ας ειμαστε ειλικρινεις, ποιος απο μας δεν κανει κατι αντιστοιχο; Το οτι εμεις ειμαστε ελληνοφωνοι ελληνογραικοι χριστιανοι δεν σημαινει κατ'αναγκη πως εμεις ειμαστε καλοι και ανωτεροι και αυτοι κακοι και κατωτεροι. Ας το δουμε αυτο.

    Και ο λογος ειναι πως ο συγχρονος πολεμος ειναι πολεμος αφηγηματος. Αυτο ειναι σαφες. Οποιος εχει το καλυτερο και ανωτερο αφηγημα θα κερδισει. Το αφηγημα που παραθετω δεν ειναι αφηγημα απομονωσης που αποτελει τεραστιο σφαλμα, αλλα συμπεριληπτικο καθε δικαιου ανθρωπου και ως τετοιο οχι μονο θα βρει πολλους και αξιους συμμαχους αλλα ταυτοχρονα στερει απο τον αντιπαλο καθε διαθεση εχθροτητας. Ετσι κερδιζονται οι πολεμοι. Οι πολεμοι δεν κερδιζονται οταν σκοτωσεις ολους τους εχθρους. Πότε συνεβη αυτο στην συγχρονη ιστορια για να συμβει τωρα; Ο πολεμος κερδιζεται οταν σκοτωσεις στους αντιπαλους την επιθυμια να πολεμουν. Κανενας ανθρωπος δεν μπορει επι μακρον να πολεμαει οταν το αφηγημα του ειναι αδικο. Χωρις πολωση και πωρωση δεν υπαρχει πολεμος. Ουτε επιθυμει να πολεμαει καποιον ανωτερο απο τον ιδιο αν δεν μπορει να του βαλει την ταμπελα του "κακου".

    Τι λεμε λοιπον; Θελουμε ενα ανωτερο αφηγημα. Αυτο το αφηγημα δεν νοειται να βλεπει εχθρους στους απλους ανθρωπους, παρα παραστρατημενους ανθρωπους επηρεασμενους απο την τοπικη προπαγανδα. Το αφηγημα μας οφειλει να αφομοιωνει και οχι να αφομοιωνεται. Το ανωτερο ειναι πάντα αυτο που αφομοιωνει, αφου καθε ανθρωπος φερει μια εγγενη ροπη προς το ανωτερο. Δεν χρειαζεται ουτε βια ουτε την δυναμη των οπλων, αφου αυτο ειναι κατι που συμβαινει κατα φυσιν και ομαλα. Βια υπαρχει οταν ο κατωτερος επιχειρει να απορροφησει τον ανωτερο. Αυτο δεν σημαινει πως ο ανωτερος ειναι πασιφιστης. Οχι, πολεμαει για τα ορια του και τα διαφυλασσει, αλλα με ξεκαθαρο αφηγημα που απο μονο του εξασφαλιζει συντομη διαρκεια νικηφορου πολεμου.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τι σημασια εχει ποια ειναι η καταγωγη μου; Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο. Θελεις να δεις αν ειμαι "δικος σας" ή με τους "αλλους"; Δεν εχουμε ανελθει ακομα αυτο το περιβοητο "εισαι με μας ή με τους αλλους;" Σε καθε περιπτωση, ο μειωτικος τροπος να απευθυνομαστε στους αλλους (belittling) ειναι βεβαιο πως οδηγει στον κοινωνικο μας αποκλεισμο. Κανεις δεν το επιθυμει αυτο (μιλαω κοινωνικα οχι ερωτικα), οποτε σταδιακα ολοι απομακρυνονται. Το να επιχειρουμε να αποδομησουμε τον οποιονδηποτε, μπορει να λειτουργει αποτελεσματικα, ομως η επιτυχια μας αποτελει ταυτοχρονα την αποτυχια μας,διοτι με αυτη την προσεγγιση ο επικριτης αναποδραστα καταληγει σε ανυποφορη μοναξια. Οταν κανενας δεν αξιζει στα ματια μας, οι ιδιοι εχουμε υποβιβασει τους εαυτους μας σε μια αχαρη ζωη. Κανενας ανθρωπος δεν ειναι τελειος εξ ορισμου, ομως μπορουμε να θαυμασουμε την δυνατοτητα ή καποια ωραια στοιχεια σε καποιους για να εμπνευστουμε για τα ανωτερα. Μπορω και επιλεγω να βλεπω σε καποιες γυναικες το προτυπο της Θεάς ή Θηλυκης αρχης. Στα σπυρακια θα εστιασω; Αντιστοιχα και οι γυναικες μπορουν να βλεπουν καποιους ανδρες ως ομοιωση του Αρσενικου Θεου ή Κοσμικου Νου. Το καθ'ομοιωσιν δεν αφορα εξωτερικα χαρακτηριστικα, αυτα δρουν μονο υποβοηθητικα. Εχει ο Θεος δυο ποδια, δυο χερια, μια μυτη; Για να το κλεινω ομως επειδη κουρασε, η καταγωγη μου ειναι απο δυο γειτονικα πολυ φτωχικα και ημιορεινα μικρα χωριά της Ηπειρου στη Λακκα Σουλίου και φυσικα ειμαι περηφανος γι αυτο και την κατα βαση δωρικη καταγωγη που αυτοι οι πληθυσμοι κοντα στο Σούλι, φερουν.

    Ναι, ειμαι συμφωνος πως και η υλικη προετοιμασια εχει την χρησιμοτητα της. Για παραδειγμα ειδα περυσι ενα πρωτοτυπο powerbank που ειναι ταυτοχρονα και φορητη πριζα στο Indiegogo και ειπα: "Αυτο θα μπορουσε να φανει χρησιμο" και το πηρα να υπαρχει. Το να μαθω ομως πως να χρησιμοποιω ενα οπλο G3, ειναι δουλεια μισης ωρας, δεν βλεπω τον λογο να μπω στην διαδικασια προτου και εαν προκυψει η αναγκη, μιλωντας ως πολιτης και οχι στρατιωτικος. Και ο λογος ειναι πως πολλες φορες η προετοιμασια δρα ως αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Η κινηση της επιστρατευσης αυτη καθαυτη, μπορει να αποτελεσει εν πολλοις τον λογο για τον οποιο θα πας σε πολεμο, γι αυτο και δεν το κανεις παρα την στιγμη που δεν γινεται αλλιως.

    "Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση μιας ελληνοτουρκικής συρράξεως, διότι υπάρχουν παράμετροι και αστάθμητοι παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
    Οι ενδείξεις όμως, δίνουν σημαντικό προβάδισμα στους Τούρκους και οι πιθανότητες επιτυχίας τους, είναι οι μεγαλύτερες"
    Αγαπητε Λυκιε, στο πρωτο μερος πιστευω μας βρισκεις ολους συμφωνους. Και στο δευτερο μερος εχεις δικιο, αν το δουμε καθαρα στρατιωτικα. Ομως, δεν μιλαμε για στρατιωτικο πολεμο απομονωσης 1vs1. Μιλαμε για ενα ενδεχομενο γεωπολιτικο πολεμο. Η δικια μου εκτιμηση ειναι πως μονο με μεγαλη ανοησια εκ μερους μας θα μπορουσαμε να παρασυρθουμε σε μια εκτεταμενη πολεμικη συρραξη. Ενας τροπος για αυτο θα μπορουσε να ειναι αν η Αμερικη μας ζητησει να πολεμησουμε μαζι της και μετα μας προδωσει και παει με την Τουρκια. Ουτε ο Τσιπρας δεν μπορει να ειναι τοσο χαζος για να την πατησει σε κατι τετοιο.
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εμεις δεν θελουμε τιποτα απο την Τουρκια, αυτη θελει. Αρα εχουμε το πλεονεκτημα της αμυνας, εχουμε προλαβει το "υψωμα". Εμεις ειμαστε μελη ισχυρων συμμαχιων, η Τουρκια οχι. Τα συμφεροντα (οικονομικα και αλλα) των "συμμαχων" μας τυγχαινει να ταυτιζονται με τα δικα μας, εναντια σε αυτα της Τουρκιας. Το ανθρωπιστικο αφηγημα ειναι 100% με το μερος μας. Το αφηγημα δικαιου ειναι με το μερος μας, μονο με προδοτικη συμπεριφορα θα μπορουσαμε να το απωλεσουμε. Το μονο που πρεπει να προσεξουμε ειναι να μην μας χρησιμοποιησουν οι Μεγαλοι εναντιον των δικων μας συμφεροντων και να φροντισουμε να κινητοποιησουμε και καποιες φορες να "υποχρεωνουμε" τους δικους μας συμμαχους να τηρουν τις υποχρεωσεις τους (θελουν δεν θελουν)και να αναδεικνυουμε τις επιθεσεις της Τουρκιας. Αυτος ο πολεμος κερδιζεται ατουφεκιστος απο την μερια μας, αν παιχτει σωστα και λογικα. Τι σκατα ειμαστε μελη τοσων συμμαχιων; Για να στελνουμε στρατο στο Ιρακ μπηκαμε;

    Τους Μεγαλους, Αμερικη και Ρωσια, πρεπει να τους εχουμε απο κοντα για να εξασφαλισουμε πως δεν θα την φαμε απο αυτους. Το παιζουμε σε διπλο ταμπλο πως ειμαστε και με τους δυο, που ειμαστε ουτως ή αλλως, και δειχνουμε πως τα συμφεροντα τους ταυτιζονται με τα δικα μας, και ολα καλα. Δεν εχουμε φανατικους εχθρους. Ποιος δηλ ειναι διατεθειμενος για ολοκληρωτικο πολεμο εναντιον της Ελλαδας; Ουτε καν η Τουρκια δεν μπορει να το στηριξει αυτο για πολυ, διοτι οι Τουρκοι δεν ειναι αμορφωτα προβατα. Αλλο να καταφερεσαι εναντιον καποιου σε καφενειακο επιπεδο και αλλο να φιλας τα παιδια σου και τη γυναικα σου και να πας να πολεμησεις και να μην ξερεις αν θα ζεις την επομενη βδομαδα. Ουτε φυσικα οι Σκοπιανοι ή οι Αλβανοι ειναι σε τετοιο σημειο. Αρα προσοχη, μην μας παρασυρουν καποιοι επιτηδειοι απο το εξωτερικο σε πολεμο. Αν τον φερει η Τουρκια, τοτε θαναι δικο της το σφαλμα και θα πληρωσει το τιμημα. Νηφαλιοι χειρισμοι χρειαζονται μονο, και ολα καλα θα πανε. Η Ατη ειναι στην Τουρκια. Πιθανον να το κανει το στραβοπατημα εναντιον μας. Οι ελληνικες δυναμεις βεβαια, θα πρεπει να κανουν την δουλεια τους και να τηρουν τους επιχειρησιακους σχεδιασμους οπως πρεπει εχοντας απλωμενα τα "διχτυα" τους

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αγαπητέ μου Λύκιε...αν επιζήσουμε απο ότι έρχεται θα έχουμε να λέμε...ότι στους καιρούς τους άδικους, είμασταν με το δίκαιο, στους καιρούς τους ψεύτικους, είμασταν με την αλήθεια, ότι στους καιρούς τους κάλπικους...είμασταν ΑΤΣΑΛΙ.

    Mια μουσική καληνύχτα
    https://www.youtube.com/watch?v=A7VK2YqgiY4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αγαπητε Στοχαστη ωραια αναλυση.

    Αυτο για αποψε.

    https://www.youtube.com/watch?v=0wCuyZkMZTw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγαπητέ Ελεύθερε Στοχαστή, λες ότι
    "Όμως, δεν μιλάμε για στρατιωτικό πόλεμο απομόνωσης 1vs1. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο γεωπολιτικό πόλεμο. Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως μόνο με μεγάλη ανοησία εκ μέρους μας θα μπορούσαμε να παρασυρθούμε σε μια εκτεταμένη πολεμική σύρραξη. Ένας τρόπος για αυτό θα μπορούσε να είναι αν η Αμερική μας ζητήσει να πολεμήσουμε μαζί της και μετά μας προδώσει και πάει με την Τουρκία. Ούτε ο Τσίπρας δεν μπορεί να είναι τόσο χαζός για να την πατήσει σε κάτι τέτοιο"

    Μια στρατιωτική εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας, μπορεί να έχει πολλές παραμέτρους. Έχει μεγάλη σημασία το γεωπολιτικό status της Τουρκίας στην δεδομένη χρονική συγκυρία. Η Τουρκία αυτή την στιγμή, δοκιμάζει τις αντοχές της ατλαντικής συμμαχίας, αλλά και τις ορέξεις της Ρωσικής πλευράς με τους δικούς της συμμάχους. Εκμεταλλευόμενη την απελευθέρωση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλει να κερδίσει μερίδιο των κερδών κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Με την ισχύ των όπλων που την καθιστούν υπερδύναμη, δηλαδή με τον "τσαμπουκά" του δυνατού, θέλει να καρπωθεί όσα οφέλη μπορέσει σε βάρος των γειτόνων της και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, τα οποία σε δεύτερη φάση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με ανταλλάγματα.
    Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για την Ευρωπαϊκή της ένταξη, ενώ δεν επιθυμεί να αποτελεί εντολοδόχο των ΗΠΑ και εργαλείο της δικής της γεωστρατηγικής. Θέλει να ορίζει μόνη τα δικά της συμφέροντα, αφού νιώθει ότι προδόθηκε από το ΝΑΤΟ που στηρίζει τους Κούρδους και την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
    Ο Ερντογάν κατόρθωσε να βάλει τις ΗΠΑ σε διαδικασία ισότιμης διαπραγμάτευσης εφ΄όλης της ύλης, πράγμα πρωτοφανές για μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ δεν ασκούν πλέον την ίδια επιρροή στην Τουρκία όπως κάποτε. Ο Ερντογάν γίνεται σιγά σιγά, ο Σουλτάνος που φοβόταν η Δύση.
    Οι ΗΠΑ, όμως δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται την απώλεια ενός τόσο σημαντικού συμμάχου (απόδειξη ότι ακόμη και τώρα τους πούλησαν τα υπερσύγχρονα αντιαρματικά FGM-184 Javelin, που μπορούν να καταστρέψουν τα ελληνικά Leopard 2 HEL)...
    Οι Τούρκοι λοιπόν, είναι σχετικά ανεξέλεγκτοι σε αυτή την περίοδο, ενώ όλοι οι ισχυροί τους διεκδικούν (άρα κανείς δεν θέλει να συγκρουστεί ανοιχτά μαζί τους).
    Σε αυτή την φάση, οι Τούρκοι βλέπουν μοναδικές ευκαιρίες για να δυναμώσουν τις θέσεις τους και μια από αυτές είναι η επέκταση της ΑΟΖ τους μέσα στο Αιγαίο και την Κυπριακή θάλασσα, με την κατάληψη νησιών. Σε αυτό φαίνεται να μην έχουν σοβαρή αντίρρηση ούτε οι ΗΠΑ, μα ούτε η Ρωσία και η Γερμανία με τους εταίρους τους (θυμήσου την πρόσφατη στάση της Ιταλίας και την ΕΝΙ), ώστε οι Τούρκοι να "χαλαρώσουν" από τις απώλειες στο παιχνίδι που παίζεται στην Συρία.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

  62. Οι ΗΠΑ σε αυτή την φάση δεν ενδιαφέρονται τόσο για κάποια δική μας εδαφική απώλεια, αλλά τους ενδιαφέρει τα μάλα, η ανακοπή της Ρωσικής επιρροής στα δυτικά Βαλκάνια (γι'αυτό και επείγονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ).
    Όπως καταλαβαίνεις, κανένας σύμμαχος δεν πρόκειται να υπερασπιστεί άμεσα την Ελλάδα, σε μια αιφνίδια επίδεση της Τουρκίας στο Αιγαίο.
    Στην Κύπρο τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι εκεί εμπλέκονται οι Αιγύπτιοι και το Ισραήλ.
    Πιο δύσκολη η Κύπρος για τους Τούρκους και πιο εύκολη η Ελλάδα...

    Συνεπώς μιλάμε σαφώς για μια 1vs1 στρατιωτική διένεξη, η οποία θα κριθεί μέσα πολύ λίγες μέρες.
    Μια συνδυασμένη επίθεση τουρκικών δυνάμεων σε 3-4 διαφορετικά σημεία του Αιγαίου και ίσως έναν αντιπερισπασμό στον Έβρο, θα τους αποφέρει πολύ γρήγορα εδαφικά κέρδη.
    Η ανακατάληψη των νησιών, είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη υπόθεση, που η πολιτική ηγεσία ίσως και να μην επιδιώξει. Ίσως επιδιώξει την διπλωματική οδό, με την "υποστήριξη" των δήθεν συμμάχων και εταίρων της και πιθανόν να συμβιβαστεί με την ανταλλαγή της Ίμβρου και της Τενέδου (που για τους Τούρκους δεν έχουν πετρελαϊκό ενδιαφέρον).
    Η κυβέρνηση όσο και να επιθυμεί να υποχωρήσει στις διεκδικήσεις της Άγκυρας, δεν μπορεί να το δηλώσει ανοιχτά στον ελληνικό λαό! Ίσως ποντάρει σε μια "μεταπολεμική" θέση του ηττημένου που δημιουργεί δίκαιο αίτημα για αποκατάσταση σε άλλα πεδία.
    Θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με πρωτοβουλία της Τουρκίας, όπου η Ελλάδα θα αμυνθεί "παθητικά" και θα υπάρξουν μερικές ανθρώπινες απώλειες. Έτσι δεν θα χρεωθεί με την κατηγορία της προδοσίας, αφού η μάχη θα γίνει για απάντηση στην εισβολή.
    Ύστερα θα περιμένουμε τα ανταλλάγματα με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων, σαν επαίτες της ελεημοσύνης τους. Η κυβέρνηση πιθανών να ποντάρει σε ελάφρυνση ή απόσβεση του χρέους, διατήρηση στην εξουσία, επενδύσεις, κτλ.

    Συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα να "παίξουμε" με τους "μεγάλους" σαν να είμαστε αυτοδύναμοι και ισχυροί. Καμία προσέγγιση στον Ρωσικό παράγοντα δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση και ούτε έχει τέτοια πρόθεση ο Τσίπρας. Δεν μπορούμε επίσης να θεωρούμε δεδομένο κανέναν "σύμμαχο" που θα μας στηρίξει, μιας και Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και δεν προβλέπεται η υποστήριξη σε ενδοσυμμαχική πολεμική διένεξη των μελών του. Η Ε.Ε. επίσης δεν είναι στρατιωτική συμμαχία, ούτε διαθέτει ενιαίο στρατό για να κάνει επιχειρήσεις.
    Όλα θα παιχθούν σε μια νέα συνθήκη, αφού όμως χυθεί αίμα και υπάρξει απώλεια εδαφών.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τα πράγματα όμως, δεν πάνε πάντα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς. Μπορεί να βολεύει όλους μια περιορισμένη και βραχεία πολεμική εμπλοκή σε κάποια νησιά, αλλά στην πράξη τα πράγματα μπορούν να πάρουν άλλη τροπή. Μπορεί να κλιμακωθεί η σύρραξη πέραν των προθέσεων Ελλήνων και Τούρκων και πραγματικά ο παράγων λαός, να αλλάξει την ροή των εξελίξεων.
    Αυτό είναι που φοβάται περισσότερο η κυβέρνηση και το ελληνικό επιτελείο με τον Καμμένο...
    Ήδη γίνονται διαβουλεύσεις για να μετριαστεί μια τέτοια ...κακή εκδοχή για αυτούς!

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλημέρα και καλό μήνα με όμορφα ακούσματα.
    Αφιερωμένο σε όλους για να γαληνέψει η ψυχή μας!

    https://www.youtube.com/watch?v=aFHPRi0ZeXE&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλο μηνα! Οτι πρεπει η μουσικη για σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πιστευω πως ειναι πολυ σημαντικο να παρουμε την Αμερικη με το μερος μας. Η Αμερικη ομως κοιταει αυστηρα τα δικα της συμφεροντα. Σκεφτεται: "Ποιον με συμφερει να στηριξω; Ελλαδα ή Τουρκια;" Στο μυαλο της εχει περισσοτερα να παρει με την Τουρκια εταιρο και ειναι λογικο αυτο. Στο χερι το δικο μας ειναι να δειξουμε πως το συμφερον της ειναι μαζι μας. Να χτισουμε με πειθω ενα αφηγημα στερεο ωστε να πουν: "Εεε, αρκετα μας ζαλισαν οι Ισλαμοφασιστες, παμε με την Ελλαδα εταιρο που ειναι και χριστιανοι να τελειωνουμε. Να τους χωρισουμε και το κρατος και να ξεμπερδευουμε οριστικα ως Δυση. Για τις δουλειες μας,ανατολικα, εχουμε τους Κουρδους" Για να γινει αυτο πρεπει να πατησουμε τα "κουμπια" τους. Τι ενοχλει πολυ τους Αμερικανους; Οι Ισλαμιστες. Κανενα προβλημα, θα το αναδεικνυουμε συνεχως σε ολα τα fora. Τι θελουν; Ελεγχο στην περιοχη; Κανενα προβλημα. Θα τους αναδειξουμε ως απαραιτητη δυναμη σταθεροτητας. Για καθε προβλημα, υπαρχει και μια λυση. Θελουν να σουλατσαρουν στο Αιγαιο; Θα τους αφηνουμε με ειδικη ΝΑΤΟικη συμφωνια το ελευθερο να κανουν μπανιο σε ολες τις παραλιες, βαφτιζοντας το "βοηθεια στο προσφυγικο".

    Το αφηγημα του 25ου μεσημβρινου ειναι το αφηγημα της Τουρκιας, πως και καλα τα νησια του Αιγαιου δεν εχουν δικια τους υφαλοκρηπιδα, οποτε το Αιγαιο πρεπει να χωριστει στη μεση. Ο μονος λογος που αυτο "στεκεται", ειναι επειδη οι Αμερικανοι σκεφτονται: "Α, με βολευει να σουλατσαρω ελευθερα στο Αιγαιο και να μην το κανουν λιμνη οι Ελληνες". Εμεις ομως μπορουμε να πουμε: "Δεν ειναι καλυτερα να σουλατσαρουν ελευθερα μονο οι ΝΑΤΟικοι; Μπλινκ. (κλεισιμο ματιου). Οι Τουρκοι ομως αδιαπραγματευτα μενουν εκτος, δεν ξερω τι θα κανετε, αυτο αφορα ζωτικα μου συμφεροντα ως χωρα, δεν θελω Ισλαμιστες εδω". Τι σοι μελος του ΝΑΤΟ μπορει να ειναι η Τουρκια οταν παει κοντρα στις επιδιωξεις του ΝΑΤΟ; Για να ετοιμαζεται ενα kickvote σιγα-σιγα

    Γενικα, μπορουμε να στενεψουμε τον κλοιο μεσω διπλωματιας, οχι επειδη μας αγαπανε, αλλα επειδη θα φροντισουμε να συμπλευσουν τα συμφεροντα μας.Για παραδειγμα το θεμα του ονοματος των Σκοπιων. Εμεις κραταμε τα Σκοπια εκτος,για τους δικους μας δικαιους λογους, αλλα κανουμε την δουλεια των Ρωσων. Τζαμπα την κανουμε; Δεν μπορουμε να παμε να τους πουμε: "Αδερφια του Ορθοδοξου τοξου , ανεκαθεν συμμαχοι, κοιταξτε ποσο ζοριζομαι. Με πιεζουν αφορητα, τι να κανω; Θα το καθυστερησω οσο δεν παει, αλλα ειναι θεμα αναγκης ρε σεις,καταλαβετε με. Εχω την Τουρκια που με απειλει με πολεμο, δεν μπορω να τους στειλω στο διαλο τους Αμερικανους, χρειαζομαι την βοηθεια τους. Αμα μου την πεσουν οι Τουρκοι, εσεις μπορειτε να με βοηθησετε στη Μεσογειο; Δεν μπορειτε αμεσα. Βοηθηστε με οπως μπορειτε, και εγω οτι περναει απο το χερι μου θα το κανω." Ας βαλουν τον Καμμενο να παει, και οταν του πουν "ναι μεν αλλα δεν μπορουμε, εχουμε προς το παρον και εμεις συμφωνια με τους Τουρκους" ας τους πει "Ναι,καταλαβαινω ρε παιδια εχουμε μπλεξει, αλλα αν θελετε ειλικρινα να μας βοηθησετε ωστε να σας βοηθαμε και εμεις, κανα πυραυλακι S400 στη ζουλα μπορειτε να μου δωσετε" Δεν ειναι δυνατον να σκεφτονται οι ΑΜερικανοι την αναβαθμιση των ελληνικων F16, επειδη πουλανε F35 στους Τουρκους. Ποια ειναι η δουλεια των ιθυνοντων, αν οχι να δειξουν ποσο υπερ του αμερικανικου συμφεροντος ειναι κατι τετοιο. Οταν παραπονεθουν οι Αμερικανοι τους λεμε τα ιδια, και τους ζηταμε να μας δωσουν και αυτοι τα επιχειρησιακα απαραιτητα
    ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για να μην τα πολυλογω, το οτι "παιζουμε" με τους μεγαλους γινεται ακριβως επειδη δεν ειμαστε μεγαλοι και ισχυροι. Αυτο το χαρτι μας δοθηκε, αυτο και θα παιξουμε. Τωρα που θα οδηγησει αυτο, δεν μπορουμε να το ξερουμε με σιγουρια, αυτο που ειναι στο χερι μας ειναι να παιξουμε το χαρτι που εχουμε με τον καλυτερο τροπο. Το τι θα συμβει, ειναι στα χερια "των θεων". Εαν δεν παιξουμε σε αυτο το παιχνιδι γεωπολιτικης, τοτε ειναι βεβαιο πως θα μας παιξουν αλλοι και θα την φαμε. Εμεις ομως εχουμε θεωρητικα την ικανοτητα διπλωματιας να το παιξουμε καλα αυτο το παιχνιδι, ενω η Τουρκια προκαλει εντονες αντιπαθειες. Οταν παψει να ειναι απαραιτητη, ταπαμε και αντιο, θα σε δω στο πλοιο. Κανεις δεν θα χυσει δακρυ. "Και πολυ αργησαμε", θα πουν ολοι. Νομιζω ειναι εμφανες πως η Τουρκια εχει θολωσει, κανει σαν το αγριμι που το στριμωξαν στη γωνια. Λογικο, να ξεσπασει εναντιον αυτου που θεωρει πιο "μποσικο",ητοι Κυπρο/Ελλαδα. Τι περιμενουμε δηλαδη; Να κατσει και να αυτοκτονησει μονη της; πχ το ξερουμε οτι το Καστελλοριζο το λιγουρευεται και θα το φαει πρωτο.

    Τελοσπαντων, αυτα ειναι αυτονοητα για καποιον gamer, αντιλαμβανομαι ομως την εγγενη δυσκαμψια της στρατιωτικης και πολιτικης ηγεσιας. Αυτα που χρειαζεται να γινουν ομως, πρεπει να γινουν, πως να το κανουμε. Μακαρι να γινοταν αλλιως και να μην ειχαμε αναγκη κανενα. Στην πραξη εχεις δικαιο πως τα κουκια φαινεται να μην βγαινουν, αλλα αυτα παιζονται. Μπορει η ΕΕ να μην εχει στρατο για επιχειρησεις, ομως δεν ειναι χαζη να μεινει αμετοχη να παρακολουθει τα συμφεροντα της να τα αρπαζουν αλλοι. Δεκαετιες ενεργειακης αυτονομιας μπορει να λαβει απο τα κοιτασματα της περιοχης. Στην αναγκη, ο τροπος βρισκεται. Οταν δεν θελει να ζυμωσει ο αλλος, ειναι που κοσκινιζει 10 μερες.

    Ελευθ Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Για να παίξεις στο παιχνίδι της γεωπολιτικής, πρέπει να έχεις μια σχέση ισοτιμίας ή εν πάση περιπτώσει, να έχεις κάποια υπολογίσιμη ισχύ. Εμείς δεν έχουμε καμιά ισότιμη σχέση με τους Αμερικανούς, τους Ρώσους και τους Τούρκους. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι παραδομένη πλήρως στους δανειστές της και με μια οικονομία πτωχευμένη. Οι πολιτικοί της χώρας, υπηρετούν τους ξένους εντολοδόχους τους και γι αυτό δεν έχουν κανένα έρεισμα και κύρος στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων. Το τι συμβαίνει και το τι θα συμβεί, το αποφασίζουν οι ισχυροί ερήμην της Ελλάδος!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Νομιζω πως μπορουμε να παιξουμε στο παιχνιδι της γεωπολιτικης. Η οικονομια μας δεν ειναι πτωχευμενη, ειναι ελεγχομενη οπως σε ολα τα δυτικα κρατη, λιγοτερο ή περισσοτερο. Δεν τον θεωρω ικανο παραγοντα, διοτι αν ηταν κομβικος παραγοντας ουτε η Αμερικη με το τεραστιο χρεος της θα ειχε καποιο ρολο στη διεθνη σκακιερα, κατι που δεν ισχυει. Αλλωστε ειμαστε περιπου στα 30 πλουσιοτερα κρατη.

    Το οτι οι πολιτικοι της χωρας δεν εχουν καποιο ερεισμα, ειναι διοτι ειναι κυριως ανικανοι πολιτικοι. Ειδαμε στην περιπτωση του Βαρουφακη ποσο "αγχωμενοι" ηταν ολοι στα τραπεζια των διαπραγματευσεων. "Να" τους πηγαινε, οχι λογω Βαρουφακη βεβαιως, αλλα λογω Ελλαδας. Αυτο αποδεικνυει οτι την ισχυ μπορουμε να την εχουμε

    Στη γεωπολιτικη αυτο που εχει σημασια ειναι το ειδικο βαρος μιας χωρας, διοτι πατωντας πανω σε αυτο μπορει να κανει "παπαδες". Ποια χωρα εχει μεγαλυτερο ειδικο βαρος απο την Ελλαδα; Θα χρειαστει να ψαξουμε πολυ

    Τι προσδιδει σε μια χωρα την ισχυ;
    Ο στρατος; Η Γερμανια δεν εχει σπουδαιο στρατο. Οι στρατοι φτιαχνονται
    Η οικονομια; Οι Αμερικανοι οικονομικα εχουν βαλτωσει. Οι οικονομιες φτιαχνονται
    Ο πληθυσμος, η εκταση; Το Ισραηλ ειναι πολυ μικροτερο απο μας.

    Σαφως ειναι ενα συνολο παραγοντων. Συνοψιζεται ομως σε ενα σπουδαιο αφηγημα. Ποια χωρα εχει σπουδαιο αφηγημα που μπορει να το υποστηριξει με την ιστορια της ωστε να μην ειναι μπουρδα, πχ βλεπε Σκοπια; Ειναι σαν το χρηματιστηριο. Καποια εταιρεια εχει τοσο ισχυρο αφηγημα, που σχεδον υπνωτιζει μαγνητικα τον κοσμο, του αρεσει πολυ διοτι θα ηθελε η ζωη του να περιεχει τα εν λογω στοιχεια που εμφανιζονται.

    Η Ελλαδα που εχω στο μυαλο μου μπορει να το κανει καλυτερα απο τον καθενα. Μπορει να ειναι μια χωρα στην οποια ο πολιτισμενος ανθρωπος μπορει να ζει ειρηνικα. Ειναι σχεδον η μοναδικη χωρα που δεν εχει ορκισμενους εχθρους, διοτι την εποφθαλμιουν και ζηλευουν πολλοι. Ακομα και οι εχθροι αναγνωριζουν τις αξιες της. Σε μια τετοια Ελλαδα των ανθρωπινων ιδεωδων, θα ηθελε να ζησει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πολιτης αλλης χωρας. Ρωσος, Αμερικανος,Ιαπωνας,Κινεζος,κοκ.

    Το οτι εμεις τα εχουμε κανει σκατα δεν σημαινει πως πρεπει να συνεχισουμε να το κανουμε. Αυτο που λεω ειναι πως η δυνατοτητα υπαρχει. Ακομα και αν δεν γινει τιποτα απο αυτα, παλι η δυνατοτητα μας να παιξουμε το χαρτι μας με το καλυτερο τροπο, υπαρχει, αρκει οι αλλοι να πειστουν πως εμεις οντως κραταμε σπουδαιο χαρτι ακομα και αν δεν το πιστευουμε εμεις οι ιδιοι. Στο ποκερ δεν κερδιζει αυτος με τα ισχυροτερα χαρτια, αλλα αυτος που κανει τους υπολοιπους να νομιζουν πως εχει τα ισχυροτερα χαρτια. Ασχετα που θεωρω πως και το χαρτι μας ειναι πολυ καλο

    Ελευθερος Στοχαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας
Φίλοι του ιστολογίου, παρακαλώ να κάνετε ελεύθερα τον σχολιασμό σας, αλλά να απέχετε από ύβρεις και προσβολές προσώπων, καθώς και να χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα και γραφή (όχι greeklish). Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Επίσης διαγράφονται spam και διαφημίσεις άλλων ιστολογίων, αλλά και κάθε άλλο σχόλιο που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος που ορίζει ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.



.